tisdag, september 03, 2013

Känns som en liten andra "sommar" nu på hösten, som The Goatlord kallar detta:
TISDAGENS MÅLTID: /Risotto/PressGurka/radenska mineralvatten/


Tog mig en skön solvila ute på balkongen idag över en halvtimma medans riset med bulgur stod och svällde. Slappt och skönt!
 Såpass bra väder ute att jag kunde vara lättare ledigt klädd, men senare kom kylan på.
Jag såg på en väderlekstjänst att på Fredag skall det bli en mycket fin dag, fast bara ca 11gr på natten. ::::::::::::::::::::::::
Dagens Flygplan i luften:Hej så länge,
PS
Jag har varit så slapp att jag måste tyvärr avbryta för privatlivet såsom: PYJAMAS/hobbyrummet/reclinerfåtölj/brickbord/spritzer/...

MÅNDAGENS MÅLTID polski nina's kamben med Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries... :

Polski Nina's kamben med Per Morbergs gräddsås á la HV Diaries & kokt potatis med gröna ärtor och soya bönor/PressGurka+Äppelbitar/ Radenska mineralvatten/

RECEPT direktlänk  från förra inlägget: POLSKI NINA'S KAMBEN

RECEPT:
Per Morbergs gräddsås á la HV DiariesMatfett från gårdagens i en kastrull.
Sedan blandas mjöl i.
(resten av matfettet används imorgon till en risotto) .
I detta blandas det kokta vattnet/soppan från gårdagens. (Fettet på ytan slängdes och även resten. I mitt fall har jag inte användning för denna).Lite av marinaden som smaksättning och färg blandas i såsen + 5 dl vispgrädde.
Sist svartvinbärsgelé.
ca 1-2,5 msk

En slapp promenad på maten...

... som vanligt hobbyrummet...
ETT STORT TACK FÖR HJÄLPEN, Tobbe... Uppskattas!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:  Gäst Tobbe från  Karlskoga, Värmland
 
RULE BRITTANIA
1. Jag vet att det lätt anses som en stor klyscha, men jag kommer alltid att hävda att Iron Maiden är
världens bästa band. Här med kanske det bästa de gjort?2. Ett annat av mina favoritband. Här med min favorit Motörheadlåt all time.
SÅ ska rå rock n roll framföras...3. Saxon fick aldrig den framgång de faktiskt förtjänar, möjligtvis en kort tid på 80-talet.
Men de förtjänar ett stort erkännande, innan det är för sent...4. Angel Witch är så ledsamt förbisedda, så jag länkar hela den genialiska debuten.5. Jag upprepar ovanstående, med skillnaden att det även gäller Satan.6. Världens bästa platta? Hade Sabbath bara levererat sådana skivor genom åren, hade de stått
ohotade på tronen... nu gjorde/gör de ju tyvärr inte det...7.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora8.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora9.Man kan inte leverera en lista över brittisk hårdrock utan de tre stora10. Deep Purple avhopparna bildade nytt, inte så dåligt det heller.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥