onsdag, april 17, 2024

i VECKA 16 strömming i mina tankar:

 

Solsaken  och värme varvat med grådis och kyla! AsteriX kloklipp sedan Fikat uti Backa - sillmacka!




Jag har påbörjat lite lätt klädkammaren och minns nu att här har städats en gång för ett tag sedan - värsta redan gjort! Jag ser nu dessvärre att det är knökat av galgar. Jag skall snabbt ögna igenom kläder och slänga de sämsta, vilket jag påbörjat lite och fick ihop en kasse galgar. 
Redan ser det något bättre ut, men jag har en massa filtar jag knökat längst in... som skall både slängas och behållas även tvättas upp för att stuvas in i Rusta/Ikea kassar,

Efter stamrenoveringen på toan 2006 via nya elementet hade vi halldelen varm mot köket, men något har hänt - plötsligt väldigt kall lägenhet därav alla filtar åt oss och hundar. (vi bor i en vinkel så köket toan hall ligger i en så kallad ostbit - denna del kan bli kall, därför har vi ofta en extra värmefläkt i köksdelen som är kallast i lägenheten kylan går mot hall och sovrum.,.)
 Då fanns inte de fina värmefläktarna som finns numera bla på biltema och jula... för ca 160 kr och uppåt som vi haft sedan förra året och införskaffat två till, bra med luft här inne och bättre kondens också. I år kom värmen tillbaks på toan sedan några års bortovaro, vilket också gjort det bättre här i lägenheten, så många filtar behöver vi nu inte längre. Skönt!

Kommit igång lite... fått fram gamla plagg som nya, något äldre som nya och nyare som nya plagg!

Asterix bad i majmånad skall klämmas in, mig själv också jag återkommer till den delen senare, städet i klädkammaren och lite annat... suck och pussst känns något lättare nu. 


Inte bara farmors soppor på menyn  - nu också mormors fiskrätter. Kräftströmming är tanken till morsdag,,, Jag kanske även ger mig på strömmingslåda eller inkokt strömming med tomatskivor.


Nu bloggar jag ut!



GÅRKVÄLLENS köttbullemacka (skivad rädisa och majonnäs någon tomat) med lite gurk och rädis-sallad
TISDAGENS MIDDAG matjessill och kall sås med lite potatis har inte startat med färskpotatis ännu

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥