tisdag, februari 03, 2009

... ännu mera äldre bilder...

1986
Detta år konfirmerades en av mina Slovenska kusiner i kyrkan Sveta Andraz vid Vitomarci. Och bilden är tagen alldeles utanför kyrkan. När vi kom fram till kyrkan och jag klev ur bilen blev jag omringad plötlsigt av en massa barn, som intresserat sig för att jag var från Sverige, vilket var ovanligt även då 1986 där ute i "buschen". Väl inne i kyrkan som är katolskt då med tanke på Slovenien, blev ganska så långrandigt och min farsa somnade som vanligt, vilket han brukar göra i samband med kyrkobesök. När konfirmationen var över, var en fotograf på plats utanför kyrkan där man på en stålställning hängt ett rött draperi och framför denna fick vi och min kusins närmsta ställa upp oss på ett led för fototagning. Och min mamma var speciellt erbjuden att vara botra = gudmor åt min kusin. Efter konfirmationen bar det iväg mot min kusins dåvarande hem hos sina föräldrar där det vankades en jättefest med min fasters mans släkt som tremannaband "Vinski bratje" = "Vinbröderna" som öste på för fullt på gitarr, dragspel och trummor. Men på bilden här är det bara jag.

1978
Här är jag på bild och detta är kan man tänka sig också den enda gången jag varit och dessutom badat i Mellbystrand... Och ung är man här, bara 12 år...

JärnTorget 1962

Kolla lite extra in bilden som är tagen av min farsa år 1962 vid JärnTorget ~ Olof Palmes Plats i Göteborg. Jag för min del tycker det är lite komiskt:)

Det komiska i bilden? Jo, en förbjudet att parkera skylt vid ett övergångsställe och där av alla platser... tja, se -60talet, socialisternas frammarch i ett nötskal!

Tisdag ännu en dag men ändå bara början på en vecka.

Andra dagen på rehaben och även om man hade sovmorgon känner jag mig tröttare idag. Vi träffade bara sjukgymnast och arbetsterapeut idag, men det var ganska betungande eftersom det sistnämda nämde även jobb och ville höra med mig, så jag fick ge eller försökte ge en kortare version. Som avslutning kom sköterskan fram och sade att vi ses på Torsdag då för planeringsmöte och då får vi reda på om Gert behöver dagrehab eller enbart träning och gymnastik i sånna fall hänvisas man till närmsta primärvård och inte så dumt det heller. Jag tog några bilder idag och jag hade speciellt tänkt att ta kort på den fina bassängen, men det var fullt med folk där så jag fick avstå, få se om det blir en möjlighet på Torsdag.

Gymnastiksalen på bild.

En mindre trädgård med växthus utanför väntrummet.

På denna bilden är det pausutrymme och väntrum, där vi sitter mellan varven.

Här är matsalen där vi äter med kök och här finns lingondricka, vatten, kaffe eller te osv...

Den medhavda och hemlagade maten idag under lunchtid och idag var det bara 1 håltimma precis lagomt.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥