onsdag, augusti 06, 2014

Pinterest - vargar och demonen August Strindberg:

Båda matleveranserna har varit här. Jag väcktes av den ena...
Nytt citronvatten har jag gjort,men inte pressgurkan för denna tar jag nog imorgon under städdagen.

Små nyvakna ögon hade jag förut. Sedan dess har jag druckit kaffe och bl a kopplad av vid PC, men jag har inte tagit mig en kaffepaus på balkongen, vilket jag istället tänkt göra efter bloggen innan vi äter.

Maten får stå vid spisen en stund till.

Jag har väl suttit mest med pinterest, faktiskt.


AUGUST STRINDBERGAugust Strindbrg för ett tag sedan på  PINTEREST var väldigt intressant... underbara konstverk först och främst. Men August strindberg har härjat ute i Europa också...

Snabba urdrag/ändå har jag uteslutit en hel del som jag hittat:

Det stormiga äktenskapet med journalisten Frida Uhl från Österrike som resulterade i en dotter ( och en son där inte Strindberg var fadern) var verkligen inget bra för August Strindberg. Detta förhållande var nog det sämsta tänkbara från första stund.
Denna turbelens gjorde således att August Strindberg hade brevväxling med dottern, men han kunde inte vara fadern pågrund av hela sörjan.

Frida Uhl lämnade dottern i sticket till mormodern som var mycket avog  mot denna dottern, som såg alla snedsteg som föräldrarna gjort i denna dottern.

Dottern hade en jobbig uppväxt, men hade nog sina föräldrars starka gener i sig. Under tonåren engagerar sig dottern politisk och i demonstrationer. Dottern åker till Ryssland med en manlig vän och i dessa kretsar i Ryssland blir hon tillfälligt ihop med en radikal som inte går hem etablissamanget. Paret flyttar till Sverige och denne man är inte populär och buggad och avlyssnad direkt här I Sverige.
Det hela resulterar i att de hamnar en kort tid i fängelset, men då det inte finns något på de bägge blir de frisläppta, men ombedda att lämna Sverige och att inte komma tillbaks. Inte förränns efter sin död blev dottern begravd här i Sverige sammen på August Strindbergs kyrkogård.

Varje relation som August Strindberg hade var och är som dramatiska romaner bara dessa. Att man får ta var för sig och ge denna tid. (om man är intresserad vill säga)

August Strindberg själv är som ett helt konstverk väldigt laddad och väldigt intressant. Han har "rört om i grytan" inte bara i Sverige utan under sin tider utomlands också.

Under all turbulens och svagheter... hittar jag en mycket självständig man, vilket jag "älskar/uppskattar"  mest hos AUGUST STRINDBERG.
Konstverken är bara dessa helt underbara.
-------  

... återkommer nog lite senare med vanliga uppdateringar.

HEJ SÅ LÄNGE,


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥