torsdag, oktober 20, 2011

... att ta tjuren vid nackhornen:


TORSDAGENS MÅLTID: fisksoppa med ostfralla

Resterna från igår, med lite "spätta" 300 gr i... som rördes då och då ihop..


Här i bild hundarnas mat; hundfodret "friskies" som finns i de flesta "livs" och några frollic, lite fil men inte varje dag någon gång ibland och i förebyggande syfte för magarna... idag föll valet på ONAKA, en lite strimla ost... och lite utav maten.

Vi är inte traditionsenliga någon av oss här precis, men det är väl underförstått eller inte, men då var detta sagt här.

Man tar det som finns... "hugget som stucket".

Och nu bloggar jag här, frivilligt helt utan tvång.
Jag har kännt mig väldigt "dassig" de här senaste dagarna.

Sååå igår gav mig Gert min dagtablett (1st) väldigt tidigt, så jag kunde då intaga mina kvällstbletter lite tidigare, inte samma som den enda dagtabletten.
Kvällstablettmängderna är 2+2 = 4 st kvällstabletter sammanlagt.
 Därför tog 1+1 extra på kvällen inför natten.


Jag fick min dagsdos och vaknade runt kl 14.00... men ligger kvar och vilar... plötsligt ringer telefonen och oroar oss bägge. Linjen är död när Gert svarar.

Vi har lite neådåtläge i stämningen... och vi har bara ett tröttsamt och grinigt samtal med varandra. Då jag plötsligt hamnar i denna situation.

Vi får roligt och Gert tar några kort och Gert tar upp telefonen och ger mig den och i detta läget frågar jag om det var dom som har ringt... Jag får svaret att vi sover. Jag bara; gör ni??? Som svar får jag att de tog sig en liten vila. Jag svarar: åhhhh jag trodde det var ironi på att jag brukar sova, för det kan man juh säga...

Som motsvar får jag bara det nog en telefonförsäljare eller från läkaren. Och efter en stund lade vi på, men innan detta att man tagit Khadaffi... hmmm... jasså!??? ... har man ?
Från denna positionen fick jag kringla mig bakåt och då och då fick Gert ta min arm och dra den lite för att lossa på mig.

Vipps, sååå var jag ur denna position. Och en av bräderna under var loss. Kilgängan hade vikit sig lite utåt. Gert bankade vettet ur den och bad mig göra detta, men han fick den tillbaks och bankade den lite för mycket och fick sen böja denna rätt till slut. Jag kilade in sedan brädan och Gert förklarade för mig hur de skulle skruvas och jag såg då till att alla satt fast.

Efter detta blev det "snabbmat" och alla har äiti upp sin mat här.Och nu är fåtöljen reparerad utan hjälp, där mestadeles var Gert som åtgärdade, men jag som lade spiken i kista. Gert tar bild på mig och denna fåtölj och medans jag fixxxar till bloggen då läser Gert om Khadaffi, där vi diskuterar konvojen, röret och räden. Svart på vitt då, eller? Ränderna går aldrig ur som det heter... eller?...


I går diskuterade vi lite lätt och Gert muttrade något ironiskt som tydligt visade ironi, varvid som fick mig att säga: att ta tjuren i nackhornen... varvid i detta fall Gert replika mig med "hornen", men jag stod fast vid nackhornen, eftersom man tar hornen hårt bakifrån. ( man jag påpekade också att när man gör slag i saken och gör det direkt). Varvid jag fortsatte att detta har jag inte gjort, men att tjurar skall behandlas på rätt sätt och det med - RESPEKT!

Tack och hej, nästa blogg inom kort,
//Harriet
NattBloggen:


NattaKäket:

Fralla med stark ost


Soppa

Milda, oliv eller om det var raps, hackad lök, 1 st hönsbuljongtärning, tomat, riven morot, skuren potatis, några bitar grönkål, några bitar spenat och vatten i... lite mild malen paprika och vitpeppar... och ett glas mjölk.

Läggdags och imorgon... lite rester av soppan, med fisk och mos är min måltids planering då...
//Harriet

Onsdagen som var:


ONSDAGENS MÅLTID: NorrlandsPölsa med mos och ett glas mjölk

... och efter promenaden...

Vädret: mörkgrått och regn, men framåt eftermiddagen härligt höstväder och vindstilla


KvällsKäket: äppelkaka med kaffe

... och nu skall vi hoppa in i duschen efter detta blogginlägg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:

FINNTROLL  nifelvind (2010)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥