måndag, mars 04, 2013

Promenader och biltur:
MÅNDAGENS MÅLTID: /panerad fisk/potatis med gröna ärtor +brytbönor+päron+äpple/CitronVatten/

Först en liten tur med Zorro. Tassen läker väldigt bra, fast Zorro haltar lite. Det verkar vara någon stukning eller led.

Jobbigt väglag har det ju varit oturligt nog i samband med problemen med en klo & den tillhörande tådyna.

Rampen in i bilen är bra, men nu kanske jag får börja med att försöka mig på att leda Zorro nedför rampen också och testa Nellie samtidigt.
Zorro är en stor hanne även om Zorro gått ned i vikt  "i sakta mak".

Nu när Zorro går under behandling med tassen har han fått lite problem med att hoppa ut. Jag har upptäckt detta mer nu när det är ljust ute att Zorro skrapar lite med käften mot marken... inget allvarligt, men ändå.

Zorro:
1. har alltid varit matglad 2. lat 3. uppskattar en promenad 4. bestämd och uppfostrar oss alla. De regler vi har på jyckarna skall gälla matte & husse också. 5. stabil och lugn. 6.  rhodendendron är favoriten bland de dofter Zorro nosar på.
Vägde 35kg som mest för några år sedan (6-7 år sean) och nu väger Zorro 25kg (mycket päls är borta förtåss i och för sig.Promenaden med tjejerna däremot flöt fram fort på 35 min. På denna terräng fanns det lite is kvar på vissa håll.Jag kände mig lite omtumlad när jag väl kom in. Det funkar mycket bättre att vara en sorts rullator med högerhand och arm om baken åt Zorro uppför trapporna. Däremot ned är inga problem mer än att Zorro har lite nojja för höjd ibland och vägrar. Ibland vägrar Zorro följa med in i svalen, men då är orsaken alla småbuskar Zorro vill nosa på.

SOFTA
Strax Reclinerfåtölj inne på hobbyrummet med tillhörande vila och omgiven av jyckar.
Imorgon kommer MATHEM.SE med en veckas varor.
Torsdag = Städdag
Vecka 10 blir en lugnare vecka.

Vecka 10 Måndag/Hesa Fredrik ekar ute/Kapten Zoom på besök::
VÄDRET: /ljust mulet/+4/svagare vindar/


Idag hade jag tur som fick syn på skatan på balkongen och med en kamera inom räckhåll hann jag zooma in skatan en anings. Direkt efter tagning stack skatan snabbt sin "kos" med något i näbben.

Förövrigt en soft dag...

Suzi Quatro - The race is onSUZI QUATRO "DESPERADO"Suzi Quatro - If You Can't Give Me Love(live 1978) HQ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥