lördag, juli 16, 2011

Picknick under kvällens lopp:


Icke helt molnfritt men disigt. En lugn kväll med härlig vila.
Kaffe och lite citronvatten med sig hemifrån... och utstyrsel direkt av... maten käkade vi hemma... sååå passande med kaffet.
Titti håller vakten innan vi sticker hemåt:)
Ryggväskan /picknick:


Vi makar oss sakta försöktigt innan vi åker iväg. Och då brakar det loss under tiden:


Hundarna har nu intagit sina platser:


Zorro markerar att han inte gillar detta och kommer mot mig;  får då en klapp för att sedan gå att lägga sig sig på en annan plats och detta blev riktmärket direkt för tikarna:... och nu är de alla utom synhåll från oss och får ta sin vila någon annanstans där de vill... De har nämligen flera favoritplatser.

Lite musik och det är sista koppen kaffe för att nu övergå till te och slappa.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:

Bris:


VÄDRET:
+19, stark sol, men lite disigt med vindar...


HUNDMATEN idag:
Leymerna:
1 skärd tomat, brysselkål, purjolök, lök, morotDagsFormen:
Balkongen

Och efter måltiden:
NattBloggen:


NattaKäket: varm vetevikare i ugn; i detta fall... smör av Becel Gold, gul lök, tomat, klick puré, klick ketchup och till sist några skivor gräddost...Jag målade mina naglar i "röd metallic" nyss innan bloggen... och snyggt när det var ett tag sedan... men trist om det är samma "röda" för ofta.
Förövrigt brukar jag ta några droppar aceton i lackburken när färgen börjar minska så smått och desssutom blir en trist blasktorka av denna. Men denna är ett gammalt trix som de flesta kör på,! Men än idag? Vet ej faktiskt jag är i medelåldern ;) Barnslig i sinnet, men fysiskt som 76 år...

Nyduschad och allt... då tyckte Gert att det är dax för min nattblogg, faktiskt.  Sååå här är naglarna som målas  ner till upp aldrig i en röra eller åt sidorna. Snyggast blir detta från ned till uppåt...

Jag känner mig pigg så här med tanke på dygnet. Så hur skall detta gå? Insomnia?

Muggen kaffe har övergått till te.
Jag har checkat av med Gert och det är kirrat... imorgon blir det Norrlandspölsa i ugn med rapsolja.
Till detta mos som är skalad potatis och skuren i bitar lagd i en kastrull fylld med vatten upp till potatisen. Detta kokas upp för att sänkas och puttras, men inte för länge. Låt oss säga ca15- 25 min. Vattnet hälls ut och det är lite kvar gör inget, då blir klicken milda mindre och klicken mjölk som till sist mosas med potatissleven. Eventuellt lite salt och pytte med vitpeppar om man sååå vill. Och till detta legymer som för mig är lättare än vanlig sallad.
Vi får se vad jag väljer att koka ihop för grönsaker till detta.Så här ser NorrlandspölsaBurken ut:

Smöret BECEL gold; slurp:)Norrlands Guld Öl  ~  alkoholfriGryningen just nu... och ca +13:Och vad tänker vi göra imorgon... efter maten... det ni?
Stämningen är iallafall god just nu i min fåtölj i gryningen med bakgrundsmusik från PC...
Förövrigt har dagen flytit snabbt och kvällen har bestått av små vila lite snack som inte var positivt... men vila och bla bla bla... och efter nattakäket har stämningen varit hög här... "indiskt" te sitter vi med här ;)

God Natt,
//Harriet

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥