onsdag, december 01, 2010

Dec. 2, 2010 GBG

Skare med -14:

Ris och ugnsmat med en sallad som förrätten och strax: 2dadlar + 1fikon till kaffet och senare varsin clementine:Tacka 17 att hundarna sover gott nu och värmer sig efter att vart ute i kylan:

BlondinBellas frågeformulär del 2:


 (kopierat från Blondinbellas blogg mina svar i blått för att jämföra)


Vad gjorde du på hemkunskapslektionerna?
Ja det undrar jag också.. Dukade?
Den kvinnliga vikarien "fimpen" gjorde att man upptäckte att laga mat är juh bättre än att bara vara vegan och ha matskräck... förövrigt den jag lagade mat med... vem av oss är hemligt slängde en strömmingsfilé i en killes disk och hans reaktion när han kom tillbaks för att diska var juh underbar när han fick tag i denna och när han förstod att vem låg bakom blev han förbannad och slängde denna på väggen där den fastnade.... men duka??? näää...
Vart ska du åka till i USA? Jag ska också dit nästa år, hoppas vi ses!
Min kompis Linus ska plugga i San Diego nästa år så jag hälsar på i februari!
Inga reseplaner, men i första hand skulle jag nog välja Memphis...
Vad är ditt bästa hår tips under en “bad hair day”?
Jag brukar locka det med en platt-tång, borta ut och spraya med hårspray.
Blommor i håret... eller hatt...
Vad har du för råd för en person som lider av depression men har stora ambitioner i livet. Hur skall man motivera sig själv och överkomma hinder?
Sätt inte för höga krav på dig själv och inse att man ibland som person måste ha en period i sitt liv som är deppig. Jag tror att alla människor har en sådan period och var glad att den kommer i tidig ålder och inte när du är 35 år. Då hinner du härdas, lära känna dig själv och bli starkare än en normal människa som inte har genomgått något tufft, det är faktiskt en fördel. Börja med små mål som passar din nivå nu, oavsett om det är att bre en smörgås, ringa ett telefonsamtal eller våga dig ut på en anställningsintervju. Sätt rimliga mål och delmål och fundera på vad i livet som skulle göra dig lite gladare. Sträva dit!

 Det beror; depression som ovan kanske kan vara tips, men som psykisk term medicinering och sjukvård... och
sedan  lugnt liv efter denna. Men vid åtefall vid äldre ålder är denna allvarlig och risk för återfall blir mycket större och enligt studier är det påvisat att det är yttre omständigheter som skapar återfallet.
En tredjedel tar livet av sig och de övriga blir antingen helt friska med tiden eller kan utmärkt leva med mindre psykosomatisk utan problem, men vid återfall är den mycket farlig och allvarlig och risk för nya är stora... och detta enligt studier... tja... inte mina:) utan vetenskapliga som jag råkade på i en tidning... av något slag... "kalla fakta"... :(  eller också :) "


Hur blir man motiverad? Till allt möjligt, sport, skolan, jobb? Skulle vara fint med lite tips den här tiden på året, när man mest vill sitta hemma framför tvn. Tack för din inspirerade blogg annars och lycka till! Kramar!
För mig handlar det om att välja att göra saker i livet som gör mig glad och där jag får känna att jag utvecklas. När jag är lycklig så smittar den motivation av sig på saker som jag kanske inte tycker är lika motiverande egentligen. Tillexempel att jag väljer att föreläsa mycket eftersom jag älskar att träffa er läsare så gör det mig glad och jag blir motiverad. Denna känsla smittas sedan av till vissa tråkiga möten för att jag vet att jag måste gå på dom om jag vill nå mitt mål, då skapas en motivation på vägen. Fundera på “Vad skulle du tycka är roligt att syssla med en måndag morgon”.
Det beror väl på hur man är som person har man mycket energi och vilja i botten är det lätt och lite självfötroende... annars är det svårare och lite också vad för uppväxt och miljö man kommer ifrån kan spela roll också...  
... och framförallt dåliga, trista möten eller otrevliga möten likaså trista, otrevliga kalla coacher smittar av sig juh mycket negativt och både på självförtoende  och viljan och detta på alla plan... och kan ta musten ur vem som helst.
Hej Bella! Jag älskar din bok “Egoboost”, kommer du att fortsätta på författarspåret och skriva liknande (eller andra) böcker? Kram Linnea
Yes, nästa år så börjar jag på Egoboost nummer två!
 Jag kommer fortsätta när lusten och andan faller på för att skriva är det jag strävat efter...
Hej Isabella! Jag undrar hur du gjorde när du ville skriva din bok? Tog du kontakt med förlaget och skickade en kopia på det du skrivit eller diskuterade du idéen med dem innan du började skriva? Jag blir jätteinspirerad av dig, tack!
Jag tog kontakt med förlaget, skickade ett mail om min idé till boken. Mitt mail stack ut rejält och jag skrev tydligt att det här var en chans de inte fick missa. Jag la fram alla fördelar för deras del på en gång, kortfattat. Mitt tips är att skriva klart så mycket som möjligt av boken innan och sedan skicka iväg texten till förlag, alla förlag läser alltid igenom allt de får in så det finns alltid en chans, sluta inte försöka!!
Jag har mitt eget förlag ~  nätet :)
Alla projekt du har/har haft, är det du som har tagit första kontakten och startat upp dem eller har du fått erbjudanden att göra dem?
De flesta projekt har handlat om att jag har fått en idé som har poppat upp i huvudet (i snitt får jag ca 3-4 affärsideér i huvudet på en vecka, skriver ner alla). När jag har gått och tänkt på ideén ett tag och bollat den med personer i min närhet så väljer jag att skriva en affärsplan och sedan ta kontakt med människor som jag vill jobba med för att kunna genomföra den. Sedan har oftast bolag dragits igång och kontrakt skrivits. Det är det bästa med just att vara entreprenör, ta en idé till verkliget. Nästa bok handlar om det.
Min make inspirerar mig och pushar mig och coachar  mig:)
Din nya tidning, Egoboost, kommer den bara ta upp karriärsfrågor och sånt?
Eller kommer det också stå om självkänsla så som det gör i din bok?

Egoboost tidningen kommer vara en inspirerande tidning som pratar just om hur man når sina mål här i livet, allt ifrån välja rätt utbildning i Sverige eller utomlands, hur man startar företag, tar en idé till verklighet, man får följa andra tjejer som har gjort samma sak. Även om självkänsla men mer karriär!
---
Hur var dina betyg i slutet av grundskolan?
Oj .. Hmm runt 250-260 tror jag.
Vi snackar om dinousarietider för mig och den kompitensen är för längesedan borträknad.
När ska intervjuer/anställning av journalister osv till Egoboost påbörjas?
Hur ofta läser du och svarar på din mail
?
Vi börjar med det nu i december men tar kontakt och träffar i januari! Är du intresserad av att jobba med Egoboost så skicka en mail om varför till info@blondinbella.se. Jag läser alla såklart!
Förr läste jag mina mejl flera gånger om dagen, men numera när jag får tid eller om jag kan på nätterna när jag har någon "håltimma" och svarar när jag får tid och försöker att inte vänta för länge.
När är det egentligen premiär för filmen “ORION”?
Nu fick jag höra att filmen har premiär på Göteborgs filmfestival nästa år, kul!
---
Kommer du att fortsätta åka till Övik även fast inte Nils finns med i bilden på samma sätt?
Nej det kommer jag inte, tyvärr. Övik är en fantastisk stad. Fina minnen från Lill-kroken.. :)
---

Hej! Jag har precis ärvt en summa pengar som jag gärna skulle vilja investera på något sätt. Har du några tips på vad jag kan investeria i? Kan man invester i Blondinbella AB? Lycka till med allt du tar för dig och tack på förhand!
Man kan inte investera i mitt bolag. Det beror på helt och hållet hur mycket pengar det är men de sista du ska göra är att ha pengarna på ett vanligt bank-konto. Jag tycker att så fort man har över 25 000 kr på sitt vanliga konto så bör man investera dom. Jag började med att köpa med hög risk genom Avanza.se för några år sedan, det är en bra början och väldigt enkelt. Gå in där och kolla!
Jag sparar inte och jag investerar inte jag slösar dom och på sätt och vis får man samhället att rulla runt...
Men ibland är man så illa tvungen  såsom PPM och liknande och detta är mitt privata.  (kopierat från Blondinbellas blogg mina svar i blått för att jämföra)

NattBloggen; -13:

En skön helt vindstilla vinternatt och då kunde vi inte bara låta bli att åka ut en något kortare sväng ~ några bilder på oss och våra tre hundar:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥