söndag, november 09, 2008

ÅR 2006

2006 februari-mars renoverade vår bostadsförening Träringens badrum och det blev en fullständig stamrenovering... Just denna årstid var det kallt och snö och inget trevligt alls med barack för dusch och toalett fanns på utsidan på baksidan av huset. Det är väldigt sällan vi drabbas av matförgiftningar eller magsjukdomar, men just i samma veva fick vi för oss när vi handlade på en ICA affär att köpa deras smörgåstårta och vi blev fullständigt magsjuka i ca 1 vecka och fick springa ut, tror också vi fick ha en hink i reserv hemma... vi var lediga från jobbet denna period och tror också vi fick förlängt. Och när vi kom tillbaks till jobbet borde man vart fräsch istället kände man sig helt svag pågrund av denna magsjuka... i vilket fall som helst i slutändan blev en modern fräscht badrum och förut hade vi badkar och det var alltid så fruktansvärt både för oss och hund att bada dom i badkaret. Det resulterade i att ingen hund ville gå in på toa - de upplevde detta som något hemskt. Men nu går de bara rätt in i duschen. Men jag har inga gamla bilder att jämföra med, men stor skillnad blev det ändå. Så slutet gott-allting gott!

Padre

Medans jag diskade, kokade kaffet och dukade fram, så kom det någon på dörren? Det var farsan och han hade vart på Trätorget och köpt en liten gräddtårta, perfekt avslutning på kvällen. Och allt detta har man hunnit med och hela kvällen har man ändå framför sig och mina föräldrar ville hem till katten.

Köttbullar Specialare och pastasås broccoli/spenatfraiche med pasta fetuccine Al limone ~ recept
Köttbullar Specialare: blandfärs ströbröd lök klick creme fraiche klick vatten 1-2 råa äggulor lite salt och lite citronpeppar Blandas ihop till runda bollar, små eller större.

Pastasås broccoli/spenatfraiche: En större ugnsform smöras in och på detta lägges skivad broccoli och sedan frysta spenatbitar och sedan en köttbuljong skärd i smått lägges lite överallt för att sedan övers läggas på cremefraichen för att till sist lägga på Köttbullar Specialare. Gräddas i ugn på 150 grader -175 grader beroende hur snabbt man vill ha klart. 175 -200 grader då är det klart på en 1/2 timma. Annars om man har gäster så kan man ta på mindre grader och sedan öka den sista 1/2 timmen innan gästerna kommer. I mitt fall gick jag ut med hundarna under tiden. Och till detta hade jag färsk pasta "fettuccine - Al Limone", 250 gr är för 2 pers och 500gr=4 pers osv. ...

SALLADEN
Ingridienserna till salladen: 1 tomat 1 bit gurka 1 bit grön paprika 1 bit röd paprika 1 äpple som är skalad 1 bit grönkålsallad lite olivolja lite äppelcidervinäger lite vatten salt och citronpeppar

SÖNDAGSVÄDER OCH HUNDVÄDER

Maten står i ugnen klar för Farsdag och sedan redo. Och hundarna har varit ute i ruskvädret så detta skall FAR då slippa idag.

Och hundarna är avskilda för att "torkas av" i hallen med en träskiva, vilket Nellie har svårt för och skäller för att visa sitt missnöje. Efter utskällning, så springer hon runt och leker där och försöker få igång de andra hundarna... Men snart ska jag ta bort träskivan!

Hemma på promenad
Jag gjorde iordning mig snabbt efter youghurt tallriken och en kopp te. Klädde mig snabbt efter att hundarna fått nytt färskt vatten i vattenskålarna och sin mat efter detta. Och så trotsade jag den lättare vindarna med regn och gick ut med de fyra jyckarna och lämnade The GoatLord hemma. Jag valde då att ta vårat eget skogsparti runt Träringen. Under hela sommaren har det i en del av våran skog, som vätter mot Härlanda Tjärn, varit ca 4-5 tält uppsatta och med en liten eldstad med kittlar och så där... om det har varit friluftsfolk, fiskare eller enbart semesterfirare är svårt att säga. Men slutet av sommaren var alla tälten borta utom ett tält och kvar blev en liten hög snyggt ihoplagt i en hög med ryggsäck och något cykelhjul. Men idag luktade det en mycket frän doft av brännt ute och när jag gick förbi detta område så hade någon tänt på tältet och kvar var bara aska. Här är ett filmklipp.

Och här är högen av skräp man lämnat ute i skogen... vem ska städa?

Och sist men inte minst, så passerade jag Trätorget på väg hem.

GOD MORGON!
HV är dålig på det där med morgonmål och desutom sjusovare - att överlåta det på The GoatLord och Fru Kost är dock ingen ursäkt för slappheten. Därför har jag låtit vädrets makter banna dig idag, //Herr Väder

RECEPT ~ tjockpannkaka

2-4 ägg 4dl mjöl 1 tsk salt 1 msk socker 8 dl mjölk 1-2 msk smält smör eller flytande i smeten blandas i en bunke för att hällas i en smord långpanna. För att sedan gräddas i ugnen på ca 175 grader eller 200 grader i ca 1 timma. Gott med sytlt till... och ett glas mjölk:)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥