tisdag, december 10, 2013

En skön dag, fast jobbigt att gå ute även om det smälter bort/MUSK Tobbe's 10-i-topp DEATH METAL:
TISDAGENS MÅLTID: /prinskorvar & rotmos & PressGurka/Radenska Slatina/Snön är på väg bort fast ändå är det lite snöfläckar och isfläckar här och var...
Väl hemma är jyckarna trötta och lägger sig på var sitt håll.
De bägge ligger just nu och sover i hobbyrummet och de skall strax få sitt andra mål med blodpudding och lite hundfoder och några frollic.Jag vaknade kl 12.30 och ha tagit det lugnt. Matleveranserna var här idag. Undeer kvällens gång har jag fixat sängen och en tvätt är på. Jag har även fixat en ny omgång PressGurka och CitronVatten.

Strax hobbyrummet nästa...


Goda helger,


~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: TOBBE'S 10-i-topp DEATH METAL1. Death tillhör ju utan tvekan pionjärerna inom deathmetal. En del hävdar att en hel genre fått sitt namn ifrån det här bandets namn. Bandet Death däremet tyckte att de förde en hårdare ThrashMetal, vilket de kanske i och för sig också gjorde. Chuck Shuldiners speciella "sång" gjorde att en ny hårdare genre var född.
Deras första demokassett såg dagens ljus året 1984 och debuten "Scream bloody gore (1987)".
Jag har valt bandets svanesång "Sound of Perseverance",som min absoluta favorit i DeathMetalvärlden.
2001 avled bandets grundare  Chuck Shuldiner (ledare, sologitarrist och sångare) i sviterna efter en aggressiv cancer.
2. Innan våra folkkära alternativrockare In Flames klippte av sig håret och började experimentera med Nu-Metal var de faktiskt Sveriges mest lovande DeathMetal band. Deras andra fullängdare "The Jester Race (1996)" är en stilbildande milstolpe inom dödsscenen.
3. Nu återvänder vi till rötterna igen. Possessed är det band som möjligtvis kan slåss om titeln som världens första DeathMetalband. De demodebuterade samma år som Death, 1984, men utgav snabbt sin debut redan 1985.
Det sista spåret på legendariska "Seven Churches" heter just  "Death metal", där finner musikkritikerna sin andra förklaring till genrens namn.
Vilken version ni väljer att tro på är upp till er; kanske ligger sanningen någonstans där mitt i mellan?
4. Mera svenskt, Stockholmsbaserade Unanimated fick aldrig sitt stora genombrott, men är ständigt kultförklarade i underjorden. Deras andra fullängdare "Ancient god of evil (1995)" är en mycket trevlig melodiös platta, som visar att det kan vara sofistikerat även utanför Göteborg.
5. Kanske något otippat vänder vi våra ansikten mot Frankrike, knappast någon stor och betydande MetalNation, men härifrån kommer de förbannade baugette-slukande Mercyless.
Deras debut "Abjekt Offerings (1992)" är ofta en förbisedd pärla.
6. Det kanske mest tokhyllade DeathMetal-albumet någonsin?  Göteborgsbaserade "At the gates" fjärde och sista skiva "Slaughter of the soul (1995)".
Vissa förfasas säkert att den kommer så långt ner på min lista, enligt andra "rättrogna" så är detta thrash och inte döds?  Fast här är den i alla fall, utan tvekan en av Sveriges mest betydelsefulla Metal-album.
7. Sveriges mest trogna och mest legendariska DeathMetal band torde vara Dismember, aktiva mellan 1988 - 2011, utgjorde länge stöttestenen inom svensk Extrem-Metal.
 Min favorit "Massive killing capacity" anses ofta av fansen som deras sämsta skiva. De anammade för en stund en lite mjukare och mera melodiösare framtoning, vackert i mina öron, mesigt enligt andra?  Döm själv! Tredje spåret "On frozen fields" är en riktig personlig favorit.
8.Strängnäs är sannerligen ingen världsmetropol, men Merciless har satt den lilla staden på världskartan. Med ett demosläpp redan 1987 tillhör de sannerligen pionjärerna inom deathmetal. Bandets tredje album "Unbound 1994" är bandets absoluta höjdpunkt. Det är ett mognare sound än vad det varit tidigare.
Det skulle dröja ända till 2003 innan bandets fjärde platta såg dagens ljus, men de lyckades aldrig leva upp till förväntningarna de byggt upp med legendariska "Unbound".
9. Entombed behöver väl knappast någon närmare presentation? Jag listar bandets debut "Left hand path" bland de viktigaste DeathMetal plattor som någonsin gjorts, såväl internationellt som i Sverige.
10. I Trollhättan finns inte bara en nedlagd Saabfabrik. De har de asförbannade grabbarna i The Crown också. Bandet har ett helt unikt sound, inget annat band har lyckats skapa den vansinniga heavy/thrash/deathmetal som Trollhättegänget. Bandets tredje fullängdare "Hell is here" är en riktig höjdare, kanske rent utav en modern klassiker, som tog metalscenen med storm när den kom.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥