torsdag, oktober 13, 2022

VECKA 41 🍚värme & dofter🍊höst väder🍂:

 

Stekte champinjoner och ett lagerblad i rapsolja, därefter i detta lök, purjolök, bladselleri, röd paprika och tomat... kryddat med salt och vit peppar, varsamt med spiskummin och oregano. Några droppar citronsaft från en citron...
Torskrygg stektes i ugn på bakplåtspapper med några droppar rapsolja under fisken med endast lite salt och vitpeppar. Quinoa tricolor ca halv dl kokades upp med fullkornsris ca halv dl, som drog sig långsamt på svag värme för att tilt sist stå och dra sig på stängd spis utan värme.
Fryste in resten av champinjonröran för att plockas fram till fisk.
Sockerkaks-bakning igen! Baka är inget för mig men sockerkaksbak är något annat.
Snabbt och lätt!

1st Apelsin-sockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
3ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkelmjöl
saften av 1 pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker.
Rör ned rapsoljan, mjölken och apelsinsaften och sikta även i dinkelmjöl med bakpulvret.
Häll till sist smeten i en smord bröad form.
Gräddas på 175 grader i nedre del av ugn ca 35-40 minuter.

Dit matte bär dofterna så även Asterix nosar upp... slurp! Höstmums!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant 
 LUNCH pastejmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG torskrygg på stekt champinjonröra med fullkornsris/Quinoa
Det blev en skön höstig tur ute... igen!





ONSDAGENS

FRUKOST gene tunnbröd fibervariant 
 LUNCH kaviarmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG skål med sallad / norrlandspölsa med potatis/morot

Gräddad norrlandspölsa...
Dutta i norrlandspölsan en smörad och bröad form plus 1 dl vatten, efter ca 15 min ta en gaffel och jämna till pölsan...
Gräddas i ugn på 175gr - ca 45 min

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥