torsdag, oktober 13, 2022

VECKA 41 🍚vĂ€rme & dofter🍊höst vĂ€der🍂:

 

Stekte champinjoner och ett lagerblad i rapsolja, dÀrefter i detta lök, purjolök, bladselleri, röd paprika och tomat... kryddat med salt och vit peppar, varsamt med spiskummin och oregano. NÄgra droppar citronsaft frÄn en citron...
Torskrygg stektes i ugn pÄ bakplÄtspapper med nÄgra droppar rapsolja under fisken med endast lite salt och vitpeppar. Quinoa tricolor ca halv dl kokades upp med fullkornsris ca halv dl, som drog sig lÄngsamt pÄ svag vÀrme för att tilt sist stÄ och dra sig pÄ stÀngd spis utan vÀrme.
Fryste in resten av champinjonröran för att plockas fram till fisk.
Sockerkaks-bakning igen! Baka Àr inget för mig men sockerkaksbak Àr nÄgot annat.
Snabbt och lÀtt!

1st Apelsin-sockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
3Ă€gg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkelmjöl
saften av 1 pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst Àgg, honung och strösocker.
Rör ned rapsoljan, mjölken och apelsinsaften och sikta Àven i dinkelmjöl med bakpulvret.
HÀll till sist smeten i en smord bröad form.
GrÀddas pÄ 175 grader i nedre del av ugn ca 35-40 minuter.

Dit matte bÀr dofterna sÄ Àven Asterix nosar upp... slurp! Höstmums!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant 
 LUNCH pastejmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG torskrygg pÄ stekt champinjonröra med fullkornsris/Quinoa
Det blev en skön höstig tur ute... igen!





ONSDAGENS

FRUKOST gene tunnbröd fibervariant 
 LUNCH kaviarmacka & fruktbricka
ONSDAGENS MIDDAG skÄl med sallad / norrlandspölsa med potatis/morot

GrÀddad norrlandspölsa...
Dutta i norrlandspölsan en smörad och bröad form plus 1 dl vatten, efter ca 15 min ta en gaffel och jÀmna till pölsan...
GrÀddas i ugn pÄ 175gr - ca 45 min

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥