söndag, mars 07, 2010

"Tina"

Tina-Mottagningen AB

Jag går i väntans tider; Väntelistan är väl något så när lång kanske, men verkar bra så här långt. Om det nu blir något, men vila gäller fram tills dess... och bloggen är väl kanske inte vila idag, men jag kände för att skriva av mig etc... Jag hittade sidan till slut via google... jag kan ju kontakta stället själv, men avvaktar remissen först, går nog bättre och snabbare den vägen.

ORDER:

Nu är detta gjort då... något att se framemot då... innan kassan sinar och jag beställde också från IKEA klädsel till två fåtöljer för att i framtiden bytas ut... tror jeansblått till bägge... så min PCfåtölj lär kanske bli jeansblått och förhoppningsvis lär detta dröja... Detta blir för mig sista beställningar på ett bra tag nu.

Bengans
Jag beställde skivan från Bengans till slut på förbokning; skivans exemplar blir signerad och hamnar direkt i brevlådan den 14:e April. Jag lyssnade på för en stund sedan på "Generation wild" från singeln och det blev avgörande för mig då... på en låt. Och att det faktiskt lät tillräckligt bra för att köpa denna, men det återstår hur resten låter senare när denna dimper ned då. Bra det där med möjligheten med signerade exemplar i samband med nysläpp. Sä är du intresserad av ett signerat ex, så klicka på länken Tredje Albumet.

VÄDRET:

... -2 grader ute... vindstilla och asfalterna börjar komma fram... blev en skön promenad... och hundarna skötte sig hyffsat... ... idag har det blivit mycket bloggning, samtidigt surfat runt lite snabbt. ... och nu en tupplur. En förtjänad sådan kanske...

MUSIK: Tema; ny singel ute


stand alone playerQuantcast

SÖNDAGSBLOGGEN part 4: Tema; čevapčiči

... sådärja, förrätt och varmrätt med sallad och sedan kaffet och ingen dessert... :) Skitgott, men ättikan kunde jag snålat på här... lite för mycket.

SÖNDAGSBLOGGEN part 3: Tema; čevapčiči

Och nu är jag också klar:

... allt klart och spis avstängd och spadet från čevapčiči gick åt till pepparrotssoppan...

MUSIK: Tema; Billie Holiday part 2:

MUSIK: Tema; Billie Holiday

Billie Holiday ~ summertime

SÖNDAGSBLOGGEN part 3: Tema; byte av skrivbordsunderläggSÖNDAGSBLOGGEN part 2: Tema; čevapčiči

Jag har nyss tagit kort på kollen när jag tittat till det hela och jag låter allt vara kvar på graderna:


Tiden går fort när man bloggar:

DUKAT OCH KLART:

SÖNDAGSBLOGGEN part 1: Tema; čevapčiči

Jag började kl 12.00 och färdig ca kl 12.45: Här är det blandfärs för min del då om man vill ha något annat går detta bra också och beräknat på ca 4 pers:

En enda vitlöksklyfta pressas ut:

Här pudras ytan av mald mild paprika och kryddningarna gör jag på botten för att ha koll på hur mycket jag lägger i, locket kan ju ramla av och hela pulvret åka ut eller något annat konstigt:

Mald svartpeppar på ytan, inte för mycket:

... saltet... jag har täckt ytan... bedömning: ca 1/2-1 tesked, inte mera.

Jag tvättar händerna i ljummet vatten och det blir då lättare att snabbare blanda ingridienserna väl:

Jag rengör händerna i ljummet handen innan jag formar i långa ojämna former, små eller större, en smaksak. Detta är en delikatess pågrund av att mängden är viktig i och att den blandas väl, men inte för mycket... det skall vara lite av allt. Medans köttbullarna blir vardagsmat pågrund av att mängden inte störs. Läggs i en ugnsform med olivolja och innan detta läggs i ugnen vänder jag på "čevapčiči" så att lite olivolja kommer på ytan inte så noga, en smaksak där om man vill ha de saftigare. Det hela är i ugnen på svag värme 100 grader ca 2 timmar och kolla till ugnen någon gång är bra. Ifall att detta är klart innan, så kan detta stå kvar på värmeugn för att hålla detta varmt.

Kokta potatisar som är delade på mitten... kokas upp på 12:an. Och sedan sänks till 2:an på svag värme.

Här är salladen redo och är nu i kylen: 1 rivet äpple skurna tomater (2st mindre) liten bit isbergssallad 2 mindre morötter rivna Innan maten blandas salladen väl med: ca 2-3 matskedar olivolja för sallad ca 1/2-1 tesked salt Ca 1 matsked av honungsäppelvinäger... annan vinäger gärna mindre om man inte vill ha ättiksmak.

4 stycken salladsskålar står redo:

Naturligtvis kan man skära potatisen i bitar bredvid "čevapčiči" och på detta vis kanske få klyftpotatis till, men de flesta är väl bevandrade med klyftpotatis, men vår spis och ugn är liten, men kokt potatis duger då.

Och Tjolöholms STORSTUGANS PEPPAROTSSOPPA görs strax innan gästerna kommer den skall blandas snabbt och väl och inte kokas för mycket, passande förrätt, men smaksak där givetvis... högst en kvart om man gjort denna några gånger.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Förövrigt efter bloggningen tar jag det lugnt tills kl 14.30 och då påbörjas påklädningen och sådant där. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gert matar hundarna som 3... och Nellie äter fint och vispar til och med tassen efteråt i skålen... matte bråkar denna hund gärna med.

Jag tar hand om gammelhunden, som strax fyller 15 år och idag äter Janine upp sin mat till hälften, resten hon får hon sedan, några små blodpuddingsbitar med uppmjuknat hundfoder och några frollic från ICA kvantum och någon lite knäckebrödsbit med smör på.

NattBloggen:

Det blev en härlig dusch med massage under kvällens gång.

Hundarna får sitt kvällsmål... och lite blodpudding. Janine får sin mat, men vill inte äta... hon kan ha sånna här perioder och trilskar, något som inte passar eller vill ha uppmärksamhet... Nu ligger maten kvar och om en stund skall jag försöka igen annars får hon maten imorgon...

Pågrund av jobbig period har städningen eller rättare sagt dammsugningen legat av sig pågrund av vila och antistress, men detta tar vi igen en annan dag.

... tonfisksallad och HISTORY CHANEL:

ALMONDY dessert efter salladen:

Jag sätter mig i fåtöljen och kollar på TV och sedan smiter jag för att blogga och Gert är kvar och nu lutar det mot sömn...

... GOD NATT, //Hattie

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥