lördag, juni 18, 2022

Tårt-planer:

 MIDSOMMAR-TÅRTA PLANERING:


Igår hackade jag grönsaker närapå hela förmidda'n till en soppa med köttbullar... därför är jag inte i läge för att baka till en tårta från grunden. 

Färdig maräng-tårtbotten från Garant ligger i skåpet likaså en mjölkchoklad-sås. Det som fattas är  jordgubbar men även vispgrädde. Jag skall köpa lemon curd och har kollat upp olika fabrikat... McKays är inte så poppis. Det är första gången som jag tänker använda mig av lemon curd så jag vill gärna att det blir bra. Robertsons är ett populärt märke och Mrs Darlingtons. De flesta lämnar ut recept på lemon curd som är enkel att göra själv, men i nuläget vill jag använda mig av fabrikat för att veta vad detta smakar. Lemon curd är en sorts citronkräm - marmelad från England som används flitigt att bre på toast till Te och även till olika bakverk och pannkakor.

Jag funderar på att köpa lemon curd av Robertsons eller Butlers grove fabrikat, priset skiljer sig åt... Butlers grove är något dyr. Garant har en vegansk lemon curd som tål att testas på men inte än.

Jag tänker göra en Pavlova liknande marängtårta, som tårtfyllning tänker jag ha lemon curd grädde. Jag tänker vispa 5 dl vispgrädde och hälften av ren grädde skall jag ha överst på toppen. Hälften av grädden tänker jag blanda ut med lemon curd och ha som tårtfyllning med skivade jordgubbar på. Överst på tårtan blir det främst jordgubbar.


Chokladsåsen & Tårtbotten


Här ser man den gröna myntan som kommer upp från förra året!

BALKONGLÅDAN
Myntan som skymtar - TrädgårdsNejlika Dianthus - Petunia Mystical Midnight gold - Mini Petunia Calibrachoa - FjärilsLavendel 

Asterix är nyfiken men vill in igen.

FRUKOST gene fiber
LUNCH arbogapastej-macka & fruktbricka
MIDDAG Senare blir det stekt strömming... förmodligen blir det ngn bild på instagram....

Blåsigt väder med mycket sol... därför tog jag med mig jackan...




BLANDAT! BILDER FRÅN BLOGGAT SEDAN SIST FRÅN OLIKA TURER...



Gott i skuggan!










♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥