lördag, oktober 08, 2022

🧡🍊nybakt🥄lagat🧡tänder🦷:

1 apelsin-sockerkaka med mindre socker

INGREDIENSER
3ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkelmjöl
saften av 1 pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker.
Rör ned rapsoljan, mjölken och apelsinsaften och sikta även i dinkelmjöl med bakpulvret.
Häll till sist smeten i en smord bröad form.
Gräddas på 175 grader i nedre del av ugn ca 35-40 minuter.







Det är lite torrt att steka löken - sellei - purjolök med lagerbladen i rapsoljan... så försiktigt. Det är först när tomaterna slängs i som det hela kokas upp  för att sedan stekas med kryddorna och dra smakerna av varandra... Kryddor för denna gång - salt och malen svartpeppar, mejram och lite bong touch of taste. (Förövrigt passar annars spiskummin väldigt bra med falukorv, men avstod denna krydda denna gång.)
När det hela stekts så bort med lagerbladen, och i med ca 1,5 dl-2dl vatten och ca 0,5-1 dl quinoa tricolor. kokas upp för att sedan puttra på lägre värme en stund. Dags nu för soppspagetti och nästa inlägg, går också bra med en näve makaroner eller annan pasta.
Soppspaghetti - mlinotest läggs i... finns även med fabrikatet plivit,  försöker krossa dessa lite i påsen, för de har en tendens att kokas ihop till en enda deg nämligen... så ca 1 - 2 nävar röres ned i soppan försiktigt.
Dags för grönsaker såsom purjolök - potatis - selleri - spetskål - persiljerot - morot. därpå häll över med ca 1l vatten eller mera för tunnare soppa och koka upp för att sänkas och puttra en stund för att sänkas ytterligare på svagare värme.
Den vegetariska soppan på låg värme som börjar ta sig ton.
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG vegetarisk soppa toppad med vit fisk (torsk)
ÄppelTe blir det ikväll igen!
Fryst in lite soppa och sockerkaka!
Ljusare väder idag... Mindre blåsigt...  Skön tur ute igen!
Jag har bytt både  tandläkare och ställe, eftersom min underbart både oerhört gulliga och duktiga tandläkare slutat. 
 Jag har nu fått bukt med tandköttet... i våras fick jag problem av kelloggs nya nyttiga flingor som skar upp närapå hela käften, så jag kasserade flingorna och munnen blev bra.
Denna gång var det ngt sorts godis som jag inte brukar äta för det andra var slut... så nu har jag fått kassera även detta godis.
Käften börjar nu kännas mycket bättre och  jag inväntar min nya tandläkartid som omfattar både undersökning och rengöring. Det enda är att jag redan utnyttjat rabatt för undersökning så det blir något dyrare, men nu kan jag koppla av vid TV med nybakt fika!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥