fredag, februari 10, 2023

med Valentine om hörnet:

 Blomsterkvasten har nu gjort sitt och är nu slängd ut i sophuset! Får se om det blir en ny blomsterkvast på självaste Valentine's dag!

Har lagt undan kokt morot/kålsallad/gurk&rädissallad för kvällens macka med chicken sticks //
Kvällsfikat står och väntar blåbär&apelsinsockerkaka.
Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker (blodapelsin istället apelsin)
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
ca 2,5-3dl dl Dinkelmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Låt gärna honungen stå ute någon halvtimma så den att blir lättare att vispa.
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG fish&crisp och potatis/morot med kålsallad och gurk&rädissallad
Milt väder trots lite sol ändå grådisigt ute. Härligt med barmark!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥