torsdag, november 03, 2022

VECKA 44 kålpudding med Quinoa tricolor/fullkornsris:

 

Händelseförloppet i bilder... Inte nog med detta glömde blanda riset = Quinoa tricolor 0,75 dl med fullkornsriset 0,75 dl ihop med färsen.
Så jag fick snabbt hälla  quinoa/fullkornsriset överst i ugnsformen och med fingrarna blanda ihop snabbt med den översta kålen som jag även  hunnit att lägga i, men det blev bra ändå. Jag lyckades rädda det hela.
500 gr blandfärs och 3 ägg med 3 dl mjölk och rapsolja hade jag i. Äter inte så ofta ägg så rejäl äggstanning var både A och O... och det är ju gott! enkelt bra recept och inget stekt lök eller kål... inte mycket disk eller extra tid som avsatts. En form som ugnsteks i 1 timma, därefter lät jag det dra i 125 grader ca 1/2 timma i ugnen innan ugnsfolien åkte på och jag stängde av spisen för att sedan ha en skön promenad för det blev det och en avslappnande sådan.
Jättegod blev kålpuddingen och jag frös in resten för ett annat tillfälle!
Uppdaterat receptet som blev ngt kluddig men jag orkade inte göra en ny!
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG kålpudding med quinoa/fullkornsris och kokt potatis/morot
En härligt avslappnande paus blev det idag och det var Asterix som valde idag!
En ngt längre sitt blev det och en härlig bensträckare efteråt utefter snår...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥