fredag, januari 20, 2023

Rått/Gott med matrester:

 P:S edit igen med uppdatering ---  glömde riven morot och persiljerot och använde både mandolin och rivjärn...

Matrester på kålpudding blev kålgryta!
 Plockade fram fryst kålpudding som fått tinas upp i kylen...
Stekte lök, blekselleri, röd spetspaprika... lagerblad också... och hackade i två till tre övermogna mini-tomater som jag ville bli av med, hällde i högst en halv dl vatten....  1 msk bong touch of taste  salt och mald svartpeppar. Rörde om givetvis!  eiven morot + persiljerot också i... 3 msk frysta kikärter och 3 msk frysta  gröna ärter och hällde i ytterligare högst en halv dl med vatten... rör om och stek. I med kålpuddingen... låt det puttra på svag värme under lock!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG kålgryta med kokt potatis med en enkel sallad på gurka rädisa blekselleri
Rått och ruggigt! Fukt och kyla.... grått men ändå lite ljusare ute. 
Ugnslax från häromdagen.... tomathalvor toppade med färsk fryst basilika på detta lite  blomkålsris broccoliris kikärter och hela vitlöksklyftor....

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥