måndag, december 12, 2011

3:e Advent som var:

3:e Advent, Solyanka med cremefraicheklick på:Julkorten är skickade, men inte bland julkorten och fodralet åkte med vinden som en ren diarré från något försupet hörne, som inte ens kunde skilja på ved eller något rostat.
Så här ser det ut och något är bakom julenypan:sovit dåligt och vaknade helt knäckt och Solyankan blev perfekt eftersom den gjordes under de rätta formerna. Gert skalade moroten & potatisen:

2 st kastruller med rapsolja.


Den ene med kassler/champinjoner/falukorv:
De 2 kastrullerna är bredvid varandra så det blir lätt att passa:


Så här ser den andra kastrullen ut när den får puttra. alla råvarorna steg för steg kokas för att sänkas och de lägga i nästa.

Upp(tempen) //sänk (tempen)
Rapsoljan som kokas upp som sänks  för att läggas i  "saltlaget" från saltgurkan i smörgåsgurkansburk , valet är hugget som stucket eller blandat kokas upp och sänks för att sedan bli upp med den hackade gula lök kokas upp som sedan sänks. Sedan upp för att slängas i tomaterna och sedan sänkas.
Sedan i med den hackade ättiksgurkan  för att sedan sänkas.  Sedan uppåt med riven morot och tillsammans med väldigt smått hackad potatis runt ca 2 st. och kokas upp för att sedan sänkas.
Sedan uppåt med den andra kastrullen som bara där Kassler/Champinjonerna/Falukorven slängs i med ajvaren mängd efter sitt eget behag lite eller hela burken, men med hela burken inte en endaste kryddning i då. För att bara puttra på det lägsta runt ca halvtimmen.


Om jag glömt något blir det uppdatering på detta vid senare tillfälle, när jag är utvilad inom ett dygn... och kanske även rättar något då.


 

EFTER MATEN:

Hundarna slickar sig om munnen glupskt av en liten klick de fick utav falukorven.

Till sist varsin liten tesked till slut av Solyankan, sååå glada och nöjda de blev, att de juhblar.


Te och honung inne i värmen, därefter resterna från Solyankan.

-----------------------------


Några spontanbilder från åkturen ute under AdventsKvällen:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥