måndag, augusti 05, 2019

moment 22 = olösligt dilemma / catch the wind:

Filmerna Moment 22  från 1970 och 2019 ( många anser att den tidiga filmen är skarpare och den sena för snäll, men för min del de var de bägge väldigt bra) är en bok skriven av Joseph Heller, en amerikan med ryskjude som bakgrund, och är en antikrigsfilm och satir om byråkratin inom kriget. Författaren gick med us army air force och skickades ut till den Italienska fronten under andra världskriget. Här skall han ha hämtat miljöskildringen till boken...
Under hippierörelsens antikrigstid  skall denna bok ha sålts stort och boken används inom undervisning som hänvisning på byråkrati.



Ljungen har kommit redan och nu kanske de så kallade höstvindarna också så ock 22 augusti kanske cirkeln är sluten catch-22 för augustimånad 2019?
Ser om BAND OF BROTHERS mini serien på 10 delar... För när jag såg HOMELAND visste inte jag att en skådis medverkat i miniserien... skådisen blev saknad för ett kort lite tag... för serien är grym och klarade av att fortsätta.







Försökte ta mig en liten sola. Jag inser att jag har champagnefärgad hud, därför att jag har ett beigefärgat plagg också hemma och den är något mörkare...  hmmm* jag suger på ordet champagne för det låter något vackrare än en blekfis...

I väntan på mat!

ANCISTRUSparet  Den skäggige är hannen...


MÅNDAGENS fisk stuvad kål/potatis


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥