söndag, oktober 20, 2013

Megadeth - The ScorpionSöndagens Aftershock:


SÖNDAGENS MÅLTID: /Internationell Höstsoppa med kyckling/Radenska Slatina/

Maten äts vid PC:n.


Olivolja+Gul lök+ rå frysta kycklingbitar
när de är färdiga måste jag dela de i små bitar.

På kyckling-lite salt-lite malen svart eller vitpepar och malen paprikapulver.

SOPPAN

Lite av varje, men selleri är i och en enda hönsbuljong.


Kokas upp i vatten- puttras på låg värme ca 1, 5 -2 tim.

Därefter lägges kycklingen i minst 30 minuter innan den skall ätas... Lite längre gör ingenting... bara det är på svag värme.

En enda tomat/potatis/purjolök med mera var i... Liten satgurka skärd, just denna var en polsk variant. Denna soppan är en blandning av svenskans "köttsoppa" utan köttet annars i Slovensk anda, förutom lite polsk saltgurka i.

Lite utav slovensk soppa skall jag bjuda mina föräldrar på med speciell höns.spaghetti, bara min faster kan göra denna helt och hållet, även spaghettin... men lite inspirerad av slaviska kök. Den är inte så olik faktiskt det svenska köket.
Husmanskost är gott, men en som inte har hela helhetsbilden på vad man kan välja inom slavaviskt, balkan och slovenskt. Finns mycket att hämta där, men husmanskost är jättegott om man väljer rätt så man skall inte behöva utforska detta område om man är upptagen av annat som tar tid.

En internationell HöstSoppa...


Jag har sovit gott & kort. Lika raskt vaknar jag kl 08.30.
Exakt 2 tim 20 min efter mig är det The Goatlord som yrvaket stirrar på mig och undrar om jag är vaken?! Har du sovit något?!
Jag mår utmärkt... ibland kan jag sova lite och må bra /också inte alls om jag mår bra.
Jag har sovit?! ... och detta blev sedan en mycket bra start på dagen.

Precis när man börjar lyssna på Motörheads slinga... måste The Goatlord ta fjärrkontrollen och stänga av - för det är spelaren som är igång...

"Nette" ringde igen efter ngn dags mellanrum, väldigt snopet, men kul... att höra rösten igennoch att här en som är självständig ;) med raka rör... lite för mycket ibland, som det kan bli här och även där och varstanns hos andra också... :)))
Vad pratade vi om? Redan glömt, eftersom det var lite av varje och om "kravmärkta" varor och min soppa och "Nettes" chili con carne (champinjoener är inte så vanligt i)... att man har sina recept och favoriter. Pajer är inget för mig, däremot tjockpannkakspaj. "Nette" fattade vad jag menade med att jag vill laga lättvindig mat och om den inte är detta skall den ligga i mina anlag och vara rolig att göra.

Då var det dags för Motörhead aftershock och det hinner väl inte gå mer än ca 3 spår när det ringer igen. Denna gång var det mina föräldrar, som undrade vad jag ville, för jag hade ringt förut, när de var ute.

ELEMENTBORSTE

Jag glömde bort att säga att det gällde komedin "garvsyra". Istället börjar min farsa tjata om elementborsten och att jag borde testa denna på elementet om denna funkar. Detta hade jag inte gjort. Jag fick testa denna... Underbart den funkade, blir till städdagen detta.Äntligen kaffe och blogga och PC...Jag hade tänkt att bara visa baksidan av mig, men det kom en Motörhead aftershock i vägen för mig...

Nellie är mera rörlig än Titti...

Den blåa kudden ligger på mitten av soffan under Titti och den plommonfärgade var jag halvt förtjust i, men för Titti blev detta en skön huvudkudde, så nu har hon två kuddar.
Lite för tidigt med mat, men soppan står klar på spisen... en kycklingsoppa...
En slapparedag & en skön sådan.

Det enda jag ber om är att få lyssna på MOTÖRHEAD aftershock en gång till.
THE GOATLORD: NÄ!
HV Diaries: Eeen gååång till... Det är juh en nyyy skiiivaaa.
THE GOATLORD: OKEJ!

THE GOATLORD vill lyssna snabbt på en grej med Emerson, Lake & Palmer---  "Trilogy (1972) London, Great Britain.

... men eftersom Moörhead är ny får jag mitt om en stund. THE GOATLORD gillade givetvis MOTÖRHEADS nya... men gillar inte att lyssna på repeat... vilket dock jag gillar.

Då var detta kompromissat... och vi är båda nöjda.

Strax aftershock... 

Maten är för tidig att börja ätas av den får stå tills åtminstånne kl 17.00

Hej så länge,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:  
Låter väldigt bra redan... bara början.

MOTÖRHEAD  aftershock (2013)
 Grymma/bra DVD's från 2011 & 2012:


~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM: *ngn tipsade om denna & den skall ses redan i kväll/natt*  

ROBERT GUSTAVSSON garvsyra (2013) 2 tim.Rob Lamothe -Paranoid - Amazing Black Sabbath CoverDemon's Eye-sins of the fatherDeep Purple - Keyboard Solo (Jon Lord) 1993Reba McEntire - I'm a Survivor[live]Bonnie Raitt - Something To Talk AboutTyketto - Forever YoungLördagens Status blev bra:


LÖRDAGENS MÅLTID: /som gäst uti Hisings-Backa /Radenska Slatina/


 Jag har med mig maten åt jyckarna och matar de sakta, därefter fick de en liten skvätt med rester.

Är på hemgång och börjar bli både slö & trött...

Idag kändes läge för en skön promenad vid Härlanda Tjärn, med få gäster. Jyckarna släpptes fritt redan vid parkeringen... Endast ett sällskap hördes svamla en kortare bit bort från oss och vit tog oss våran runda, därefter snabbt in i bilen och hem...

Dags för Privatliv/Hobbyrummet/Vila... bla bla bla...
Hej så länge,

::::::::::::::::::::::::::::
Lördagens anslag:
WOLF/VARG  
~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:

MARIA LANG rosor, kyssar och döden (2013)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥