söndag, februari 05, 2023

Valentine känsla! Februaristart! Snökonst ute!

 

Vackra röda fräscha tulpaner! Valentine känsla! Februaristart!
Hjärtan ute där snön kanat av! Kantiga stenar! Valentine känsla! Februaristart!
Sockerkaksbak nu igen!
Jag använder fast honung och denna gång var den rejält fast och jag glömde i vanlig ordning ta ut och låta honungen bli mera ljummen för lite mera flyt. Jag fick använda gaffel för att lösa ut klimparna så att jag skunde vispa honung med äggen poröst...
 Istället för apelsin blev det blodapelsin för man tager det man haver!
Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker DENNA GÅNG MED BOLDAPELSIN
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
ca 2,5-3dl dl Dinkelmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!

Före och efter gräddning!
Måndagens morgondagens fika - SÖNDAGENS KVÄLLSFIKAT står och väntar!
Strax dags efter bloggat för fikat!!!
Valentine känsla! Februaristart! 
Lättar mitt hjärta! Inne mys! Valentine känsla! Februaristart!
Regnet uteblev! Istället kom några snöflingor.
Det droppade istället från träden under turen... kallt och lite fuktigt... bara att gilla läget!
Fast ändå Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd!
Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥