Sockerkaksbak nu igen! Jag använder fast honung och denna gång var den rejält fast och jag glömde i vanlig ordning ta ut och låta honungen bli mera ljummen för lite mera flyt. Jag fick använda gaffel för att lösa ut klimparna så att jag skunde vispa honung med äggen poröst... Istället för apelsin blev det blodapelsin för man tager det man haver!
Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker DENNA GÅNG MED BOLDAPELSIN INGREDIENSER 2 ägg 0,5 dl strösocker 1tsk honung 0.5dl rapsolja 1 dl mjölk 1,5 tsk bakpulver ca 2,5-3dl dl Dinkelmjöl saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin 2 dl frysta blåbär smör eller rapsolja och ströbröd till formen
GÖR SÅ HÄR Vispa poröst ägg, honung och strösocker Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret. Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten. Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna! |
|