RULLAT KÖTTBULLAR! Köttbullar ugnstektes för att frysas in och övriga åkte in i traktörpannan för långkok som dagens middag.
 
 
  KÖTTBULLAR 2 medelstora lökar rapsolja 1 dl mjölk 3% 1 dl vispgrädde 40% 1 dl ströbröd 2 medelkokta potatismos 2 ägg 1,5 tsk salt 2 krm mald svartpeppar 1 msk bong touch av smak-schalottenlök 1,5 kg blandfärs 
 
 
 
 GÖR SÅ HÄR: Skala och skär löken. Stek den mjuk i smöret, låt den svalna. Blanda löken med grädde, mjölk, potatis och ströbröd i en skål. Även kryddorna, mixa slätt med stavmixer och låt svälla i 10 minuter. Blanda i färsen och tillsätt till sist äggen!  Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och in i ugnen på ca 200°C tills den är genomstekt.  Låt svalna och förvara i kyl eller frys. Jag frös in många köttbullar. De som inte fick plats på tallriken blev dagens middag som långkok. Jag brynte köttbullarna på spisen i traktörpanna och hällde i vatten och gjorde ett långkok - på och av med en liten skvätt grädde och liknande... Endast lite salt som krydda i såsen eftersom det hela drar till sig smaken från köttbullarna, dessutom stektes även löken i samma panna och jag lät fetter ligga kvar.  Förresten någon droppe mushroom soy åkte ned i såsen också. 
 
 
 
  |