Jansons frestelse är för mig och THE GOATLORD både A och O men även Ö...nämligen blir det en sista Janssons frestelse på självaste Nyårsafton har jag tänkt,
Min allra första Janssons frestelse minns jag faktiskt. Det var runt mitten av 1970-talet på ett julbord hos mormor. Helt plötsligt hör man: - Åh,jävlar! Mormor hade en ny rätt som vi skulle få smaka på... men hade glömt av denna. Snabbt joxade hon till något och in med detta i ugnen... efter en timma var denna frestelse ännu inte klar, oturligt nog hade hon valt en hög ugnsform för sufflé. Jag blev lite undrandes vad detta är för maträtt som aldrig blir färdig. Till slut var denna klar och vi fick smaka. Min första tugga... hmmm... annorlunda... kanske gott. Jag ville veta vilka ingredienser som var i... också annorlunda. Många år senare är det en av mina absoluta favoriträtter som dessutom är kul att tillaga, så enkel med få ingredienser men så gudomlig, |