söndag, juni 28, 2009

Söndagsmiddag med sol och värme

Maten idag var karré med citronsås och ris. Salladen åt vi med en macka mycket senare under kvällen.

RECEPT på Citronsås Spadet/skyn från det färdig ugnsstekta karré som hälldes över i en kastrull där tog jag i hackad lök och stekte/kokades väl. När det var klart åkte valfri mängd dillen i. Sedan lite mjöl och jaf sänkte värmen och blandade detta och saltade lite lätt. Sist creme fraichen och pressad citronsaft (1 eller 1/2 citron). sedan klart! Hetta, sol och skugga var det som gällde idag igen. Badat har jag inte gjort ännu då. Men sprutade vatten på hundarnas tassar och ben gjorde vi och de piggnade till.

Piratlinne

Min kläder hänger ute på balkongen för vädring. Det blir mina blåa slappbrallor från "Gekås~Ullared" och mitt Piratpartiet~linne idag i denna värme.

Vaknade tidigt idag av två orsaker: 1. Värmen låg på mot väggen intill sovrummet 2. Gammel hunden Janine (14år 3mån) låg och gnydde. Jag gick upp för att gå på toan och köksdörren var stängd där hundarna har sina vattenskålar. Det var tydligen det Janine ville ~ dricka vatten. Efteråt var hon tyst. Förövrigt gick vi upp och tog det lugnt med frukost och därefter dammsög vi. Gert tog hallgolvet och köksgolvet efter att jag tagit resten av lägenheten. Det var nog längesedan jag sett någon bli så glad över att få dammsuga. Men det var första gången sedan han blev drabbad av "det". Nu har vi det snyggt och rent här hemma, välstädat! Karrén ligger redan i ugnen med grekisk olivolja och salt på låg värme. Snart ska jag gå och vända köttet så att det blir välstekt på undersidan också.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥