lördag, september 05, 2015

En lugn Lördag uti H-Backa /summering om morsans operationer:

LÖRDAGENS: /fylld paprika som är en säsongs rätt främst augustmånad, parikorna är mognare/färskare då/sallad/min farsa säger sig ha gjort denna kaka & jag tror honom i och med den ojämna formen... Det var några äpple skivor & björnbär i.


Glada jyckar intar...
Min morsa hade en spricka i hjärnan, som gjorde att vatten läckte och rann ut genom näsan, vilket ledde till två hjärnhinne inflammationer (2011 & 2012).
Efter andra HjärnhinneInflammationen blev det extra koll och man kom till sist på att det kunde vara utav en spricka i hjärnan.

Det blev en operation (den 5:e dec och kom hem på Luciadagen den 13:e år 2013), man tog en bit från hennes ben och täppte till sprickan med denna. Operationen gick bra.
Läkarna sade att oftast kan det bli biverkning efteråt såsom socialt problem med umgänge efteråt i form att man kan bli trött eller dra sig undan/hitta på undanflykter för att slippa, men detta har inte morsan haft problem med.

(Väldigt liten biverkning som sluddra vid ngot ord eller glömma bort ngt ord / lite glömskare, fast sällan. Förövrigt lyckat!)

#Det som var jobbigt var under läkningsprocessen efter operationen... hela kroppen/problem med matsmältning / promenader, men morsan har kommit till sig.#

2 st. ögonoperationer 2014, mars & maj - genom remiss från hennes optiker som upptäckte att något inte stämde.
Det ena ögat var gråstarr. Det andra ögat var en liten grönstar. Grönstarr är tydligen svårare än gråstarr att operera.
Morsan har haft också mediciner för tryck mot bägge ögon, men har endast just nu för ett öga.
Nyligen blev morsan röd och svullen på det ena ögat - inflammerat. Idag hade detta minskat väldigt kraftigt. Morsan har dragit in på de ena dropparna för hon tål inte dessa droppar och har en tid bokat för detta om ögondroppar.

Ögonoperationerna blev lyckade och morsan ser väldigt bra med bägge ögonen och slipper glasögon. Skulle det dyka upp en ny starr igen, då blir det endast laser nästa gång.Naglarna fick lite mera färg idag, osminkat & utsläppt hår.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥