fredag, juni 17, 2011

Mitt möte med Stroganoff del 2:


Hundarnas måltid: lite hundfoder (friskies kött - 15 kg säck finnes på  ICA/Coop ) 3st Frollic och till sist lite fil... här blev det A-fil för det använder vi här.Unge Herr Ris står redo under lock:
Herr Stroganoff  är redo... ( står nu i avstängd ugn)Fröken ÄppelPaj och Fru Vanillin är  oxå redo:Och  Farbror Termos står nu oxå redo:


Min plats!
Vårat sovrum:
Köket är redo för gäster och drycken Tant Citron likaså:Mitt möte med Stroganoff:


Korv Stroganoff i ugnsform är i "ugnen" på 150 grader...

En ugnsform, rapsolja, hackad eller skärd lök, likså med 5-6 st champinjoner & 1-2 st tomater. Klicka på bara lite med tomatpure och här tog jag den sista ketchupen i flaskan som jag spädde med lite vatten och skakade om flaskan för att spruta ut det sista och likaså med creme fraiche och till sist 80gr falukorv i bitar för att sedan krydda med: lite mild paprika, salt och vitpeppar. Allt blandade jag till lite lätt med en gaffel och sedan in i ugn på svagare värme för att gräddas i 150 grader i ca 2 timmar.
Vatten kokas upp för att lägga i riset och sedan stänga av spisen med vatten och allt i får detta stå kvar på den avstängda plattan.

Den frysta äppelpajen ställde jag i kylen igår för att plockas fram och ställas ute för att bli ljummen. Jag hoppas slippa lägga in denna i ugn nämligen och till denna serveras mildas vaniljvispsås.


Salladen är rtedo i kylen: riven morot, riven färsk vitkål, rivet äpple, skuren tomat i denna blandas lite olivolja virgin/jungfru, lite av min citronvatten, lite äppelcidervinäger, lite salt och vitpeppar.Det är kaffefläckar och denna ligger i tvätten nu:

Och jag jhar bytt ut den blåa toptunikan:Hundarna vilar och har fått smaka på varsin liten bit av falukorv ändarna:F@ck %ff,
//Harriet


NattBloggen:

Varsin skål med "creme fraiche blandat med russin" och en deckare.

Efter filmens slut blev det en skål med färsk vitkål och någon skiva tomat på och citronvatten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FILM:

Class of '76

En väldigt spännande och bra deckare... så här på nattkröken...♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥