lördag, maj 16, 2009

ÄNGLAR & DEMONER

Vi har för en stund sedan avverkat OSTBÅGAR och mineralvatten med musikDVD och snart ska vi se "änglar & demoner"... kanske med en smoothie och lite tonfisksallad under filmen eller efter.

... kring naturen vi gå...

Tänka sig att idag var jag ingen sjusovare utan vaknade piggt och tänkte fixa till frukosten, men nog sjutton hann Gert före... Senare klädde vi oss snabbt och tog med oss hundarna ut för en promenad i området och det blev över 2 timmar och en stor eloge till Gert, även om vi tog bänkpauser. Detta var det mesta Gert presterat med mig och hundarna. I nästa vecka blir det blodtrycksmätning och den är nog normal. I början av Juni blir det labbtestet och inför denna är mer nervöst som t ex hur njurarna har påverkats av alltihop. Gert har minskat på någon tablett 1-2 och det är detta som också ska följas upp. Detta var säkert det som behövdes eftersom Gert mår bättre nu.

Titti tittar ut på balkongen, medans gammelhunden 14 år tar sig en tupplur här ute och lilla Nellie strosar nyfiket på det nya utseendet på balkongen...

Nellie tröttnar snabbt när jag tagit fram kameran och springer efter Titti in i lägenheten.

Zorro föredrar sin vila inomhus...

Det blev köttbullar: Creme frâiche, ströbröd, salt, hackad lök rullades som bollar och lades i en ugnsform på ca 30 min och under tiden kokades färskpotatisen. Jag fixade också till en sallad: färsk vitkål (ungersk:), isbergssallad, salladskål, riven morot, rivet äpple, hackad tomat, olivolja, salt, äppelcidervinäger och pytte med vatten. Det blev över av salladen så jag ställde in skålen i kylen för att senare användas som tonfisksallad och då kanske jag hackar i också någon ostbit i... Med Ted Nugent som bakgrundsmusik.

Helt osminkad och tagit på mig hemmapaltorna.

Nu har vi gått in och Gert fixar kaffet! Och nu är CD skivan bytt mot Immortals... BlackMetal... Jag bloggar och surfar och Gert går igenom lite CDskivor i skåpen och "städar" lite för bättre ordning i väntan på kaffet.

Nattning...

Jag duschade och tog en lång sådan, samtidigt toppade jag håret på mig själv, en hårsnipa och så tar jag fingret som mått och klipper, strax under 1/2 cm likadant runt om. Detta gör att jag får en något slarvig och ojämn frisyr, men ändå fylligt på nått vis och det kostar inte ett öre:))) Och sedan tvättade jag ur håret med ett schampo och duschade också hela mig. Håret blev fräscht och jag känner mig samtidigt skön och avslappnad efteråt. Inga toningar eller inpackningar eller hårfärgningar här inte sedan ett bra tag tillbaks. Mitt hår är fortfarande blont även om håret mörknat.Men så får det bli också... jag har annat att lägga mina småslantar på. Head and shoulders heter schampot och 2 in one, där även balsam ingår automatiskt. Därefter kollade vi på 2 avsnitt ur "grannfejden" i efterhand... den ena med någon som hade 7-8 hundar och den andra utspelade sig i Sundsvall om en herre med överkänslighet för ljud... inget märkvärdigt program, men ändå på något vis underhållande. Mina föräldrar har inte just denna kanal, därför får de också låna denna efter oss. Nu gör jag en nattasoppa... gjord på soppspaghetti, hackad tomat, buljong, spenat i... Så god natt på er alla där ute från soppköket och vakna gott det är LÖRDAG!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥