måndag, december 26, 2011

Det var den Annanda'n det:


MÅNDAGENS MÅLTID: Janssons Frestelse och Kaffe med en äppelkaksbit

RECEPT: ca 4dl havregryn, 4dl mjöl, 3tsk bakpulver, 3 tsk vanillin socker, ca 1,5 dl ljus sirap, ca 150 gram smält smör, 3 dl vispgrädde som rörs ihop och läggs över ca 6-7 skalade skurna äpplen... i ugnsform på botten lite rapsolja.

Gräddas på 175 gr ca 45min













De här vinterkängorna har jag gått in nu och de känns jättebättre nu och dessutom praktiskt när man har hundarna... hålls bra mot marken riktigt bra och desutom  ett skydd mot lite lera. Jag är nöööjd nu.




Väl hemma slumrade man till en kortare stund och är nu redo för film.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 FILM:


EASTERN PROMISES (2007)

















AnnandagJul:


Kaffe/TE är redo:
















Janssons likaså:











Äppelkaksbitarna och grönsaksSkålen med hälften råa och kokta grönsaker (tomat/morötter & ärtor/brysselkål/broccoli:












Köket är redo för att intagas:






























Tjingeling & tingeling,
//HV

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:















AnnandagJulMorgon:

Jag har fixxxat både Janssons frestelse och äppelkaka. Äppelkakan hade vi till kaffet. Och strax skall vi ha en nattafralla med ost och någon sked som smaktest på denna Janssons frestelse:




















Lite TV "history chanel" och vilan som jag skrev har jag tagit förut...









VÄDRET: +8 & stormigt, men regnet har avtagit och det är vått överallt.







Jag har nu gjort upp köplistan för maten på NyårsAfton och Nyårsdagen.
(pepparrotsoppa som förrätt och lax/potatis i ugn. och Per Morbergsdillkött, men bara någon matsked socker i)



RECEPT:
Recept på "pepparrotssoppan" ( 4 portioner)
3 tsk färsk pepparrot
3msk milda
3msk vetemjöl
ca 10 dl vatten eller mindre om så önskas
2st hönsbuljongtärningar
125gr pepparrotsost
1-2,5 dlr creme fraiche
lite salt  och lite malen vitpeppar

Smält mildan i kastrull. Vispa ned mjölet och fräs en mycket kort stund.
Tillsätt vatten lite i taget. Lägg i hönsbuljongtärningarna och låt koka upp.
Vispa ned pepparrotsost, creme fraiche och den färska pepparoten och tillsätt eventuellt lite salt/vitpeppar. Låt sjuda 3-5 minuter.

Kan avnjutas till ett vitlöksbröd eller en ostfralla/macka






♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥