Lite TV "history chanel" och vilan som jag skrev har jag tagit förut...
VÄDRET: +8 & stormigt, men regnet har avtagit och det är vått överallt.
Jag har nu gjort upp köplistan för maten på NyårsAfton och Nyårsdagen.
(pepparrotsoppa som förrätt och lax/potatis i ugn. och Per Morbergsdillkött, men bara någon matsked socker i)
RECEPT:
Recept på "pepparrotssoppan" ( 4 portioner)3 tsk färsk pepparrot
3msk milda
3msk vetemjöl
ca 10 dl vatten eller mindre om så önskas
2st hönsbuljongtärningar
125gr pepparrotsost
1-2,5 dlr creme fraiche
lite salt och lite malen vitpeppar
Smält mildan i kastrull. Vispa ned mjölet och fräs en mycket kort stund.
Tillsätt vatten lite i taget. Lägg i hönsbuljongtärningarna och låt koka upp.
Vispa ned pepparrotsost, creme fraiche och den färska pepparoten och tillsätt eventuellt lite salt/vitpeppar. Låt sjuda 3-5 minuter.
Kan avnjutas till ett vitlöksbröd eller en ostfralla/macka