onsdag, januari 30, 2013

Ett kortare besök ut i Backa:

ONSDAGENS MÅLTID: /salladsskål/stekt strömming/Radenska/
Tog mig en tupplur innan vi åkte iväg, sååå jag var något mör, dåsig och nyvaken. Nu har jag varvat ned här hemma... och duschen hoppar vi över, faktiskt.

Att ta da'n som den kommer kanske inte alla fixar detta generellt, men förmodligen kanske jag själv inte fixar det de flesta fixar heller...


Nu gav The Goatlord jyckarna deras blodpudding och jag börjar med att runda av bloggningen med det vanliga... Nu är det hobbyrummet och reclinerfåtöljen som gäller.

P:S

Det blir inte alltid som man tänkt sig, så jag måste hänga upp tvätten nu innan hobbyrummet. Tvätten skall nog inte stå och unkna för länge,

På och Av:Idag behöver jag inte göra mycket ändå kliver jag ur bädden runt kl 12.00. Däremot går det väldigt lång tid innan jag klär av mig pyjamasen.

Innan The Goatlord tar någon bild på mig ställer jag in kameran på tyst , objektivindraget på AV och avstängningen på AV... mycket bättre. LCD ljuset är på högst just nu och ibland är denna på ett steg mindre.
Jag märkte att den "automatiska inställningen" funkade bättre av detta. Det har varit lite utav något problem med just "auto" på denna kameran... därför blev jag lättad. Jag blev lättad därför att det är skönt att kunna slippa göra justeringar och inställningar för det mesta. Att slappt bara kunna  snabbt ta en bild ut i raka luften.

Detta diskuterade jag kring med The Goatlord. Den enda egentliga diskussionen sedan jag steg ur bädden.

Tvätten satte jag på också innan bloggen och imorgon först skall tvätten hängas upp. Vi vill inte duscha med kläder upphängda för då blir det mörkare inne i duschutrymmet.

Ute verkar det vara något vindstilla... hmmm... bra.  +4 är det också.Förövrigt: på naglarna färgen "mulberry wine" av märket maybelline och på läpparna "gossip" + försvarets hudsalva + och något läppstift som är slut som jag gröper ur med en "tops".

Byte av klädsel sker i samband med dusch.

Att hålla skenet uppe, trots duggregn med isfläckar:

 VÄDRET: +3/duggregn/vindstilla/
Det är 4st citroner i påsen bakom tillbringaren. På städdagen skall jag rengöra tillbringaren och samtidigt skala snabbt av citronskalet och delar citronerna på mitten och med dessa i tillbringaren. Jag återanvänder som helhet citronerna i ca 1 vecka.

Cironerna var något billigare denna gång därför valde jag 4 st. Annars är det 2-3st som gäller.


Av pressgurkan som var kvar lade jag över denna i en mindre skål och gjorde en ny omgång pressgurka. 4st gurkor, men 3st gurkor skulle jag nog kunna ha här i hushållet.

Skala gurkan och skiva med osthyvel i en skål- på detta salt, 1/2 kryddmått malen vitpeppar, persilja - sist över: äppelcidervinäger+kallt vatten+ plastfolie över som lock.
Varar ca 1vecka - 10 dagar.

Vispad grädde på wiener-pecan var smarrigt.
Jyckarna fick varsin klick vispad grädde och på detta fick de även sin blodpuddingsbit och nu ligger de och har det riktigt skönt och njuter. De verkar verkligen nöjda efter denna dagen.

Nu är det min reclinerfåtölj som gäller,


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥