onsdag, oktober 17, 2012

På höloftet:

ONSDAGENS MÅLTID: /sallad/stekt strömming/























Jag steg ur bädden... jah, var ju bara tvungen till slut. Bara snabbt på med käderna. Håret lite klabbigt och rufsigt, må så vara.

Iväg på bjudmidda'n och hämtade snabbt ut ett paket med pumpståltermos 2,5 l + kaffebryggare philips, en uppdatering av våran gamla.


TeLådan/TeKokar'n:



 KAFFEPLATSEN:




En timmas promenad med ficklampa hanns med... och nu har man en rejäl kaffetermosatt ta med sig ut och någon gång ta en fika i höet och höstmörket och ficklampor...

Strax in i duschen;)






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:

 * ... mmm... bra serie...*   

HASSEL  offren      DEL 6

















HASSEL  slavhandlarna  (1989)    HårdKoktDeckarFilmserie DEL 3

















TERRORNS FINGER (1989) HårdKoktdeckarFilmserie DEL 5

















HASSEL  beskyddarna  (1986) HårdKoktDeckarFilmserie DEL 2

















 *... mycket bra... väldigt... * 

MÖRKT VATTEN  (2012)  THRILLER   ca 1tim 17 min




Trist Tisdag, men natten inomhus är mysig... Det är nu det börjar för oss:

TISDAGENS MÅLTID: /kycklingklubba/gröntmos/äppel+päronbit/PressGurka/















Vädret var vindstilla med lite duggregn och runt +10 grader.
En härlig uppfriskande promenad blev det.




















Hemma igen...  byter om till pyjamasen... i bara tunkan:



"Gammeldags ugnsäpplen"   -- hade allt hemma för att göra en...

Minimängd: 2 pers + en bit var till jyckar/kan räcka även till 4 pers om man inte har 3 jyckar/
Gräddas på 175-200 grader ca 45 min
Bottenlagret: Smörja minformen med rapsolja/ströbröd(denna gång av märket WASA)
1:a lagret: 4st skalade+skivade i större bitar
2:a lagret: ströbröd några matskedar /kanel några matskedar/strösocker (1-3msk)/1-2 nävar fiberhavregryn/liten svag strimla direkt ur flaskan över med ljus-sirap (troligtvis ca 1 msk ungefär/
3:e lagret: 4st äpplen skalade och skivade i lite större bitar
Överst: ströbröd (ngra msk/) /kanel/ (lite strösocker +ljusa sirap(skivat i bitar milda överst/

(strösocker/ljus sirap kan uteslutas helt eller väldigt liten dosering)

Inför nyårhelgen blir det bara några stycken  after eight mintsmak  över.















PRESSGURKA hållbarhet runt 1vecka, men 10 dgr max

7 st skalade skivade med osthyvel
äpelcidervinäger runt  1/2 DL och vatten på detta ca1 dl - 2 dl
lite salt och för bättre smak persilja 1tsk-1msk)
I en större bunke/skål och pressas med några mindre tallrikar/skålar/dessertskålar/ i mitt fall 5 mindre skålar... och på detta som lock plastfolie/

Dagen efter kan man givet lägga över PressGurkan i glasburkar. Jag har 2st mindre tomma/diskade/rena glasburkar  med lock sparade- inför nyårshelgen.
Tror hållbarheten kanske kan bli något längre i glasburk med lock. Det märker man.























Sista kaffekoppen inför natten till  blogginlägget.

EFTER BLOGGEN: kort vila i reclinerfåtölj/film/gammeldags ugnsäpplen/Te/



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥