lördag, oktober 21, 2023

Vakna ur illusion inkl. tagning/blogg:

edit. lunchlåda blev matlåda på grund av tidpunkt

 FOTO tagning 2023-10-22

Året 1986 kanske starten av 1987 efter ett badkars dopp hos "Q"  åkte vi mot mentalsjukhuset Lillhagens akutintag för att skriva in mig.  

Den första kontakt in mot en enkel mottagning som låg i midnattsmörkret att man endast kunna urskilja en dimridå av uppfälld port med några steg klev jag först in mot en längre korridor ut från in i det djupa en  "Q" låter mig gå före in mot den vidöppna dörren.

Något osäker för en sekund hamnar jag framför "Q" att dess skugga någonstans bakom mig försvinner utan vidare förde Doktorn mig med sin stora långa mörka arm på ett sådant tydligt språk framåt längs med högra väggsidan längst in i rummet fortfarande svängandes mot sittplatsen mitt framför katedern fanns det ett mindre utrymme mellan mig, bordet och doktor en syn där kommandot påtalar!

Framför mig över bordet medans jag slår mig ned kikandes över axeln min blick fångar upp dess enkla yta av furu blandat med vinrödaktig detalj som från underlägg med några papper utan block runt om irrar ljusare väggar som mattas av runt om mig i mitt blickfång om min högra sida igen men ändock vänster på något sätt öppnas en brytpunkt av vidöppen dörröppning anar jag en strävan bort från det violetta skenljuset in mot gula lampskenet åt vänstra blickfånget fanns bara mörker utan en susning om hur man skulle bete sig, vara eller prata om höjer jag böjande både armar och händer korsliknande som ur en gammal klassisk film likt Gasljus i samma veva som jag både kurar och gömmer mig också ihop inför mig själv rabblar jag fram några hjärnspöken Kee Marcello, Chris Lynn... tvärt blir jag avbruten av en stor utsträckt hand mitt framför mig. 

Det räckte gott och väl med dessa två bandmedlemmar från glamrock-bandet EA. Synen av en doktor som snabbt dokumenterat gör att jag av lättnad flyger ur stolen innan jag visste ordet av med papper i min hand ett färdigt recept av uppnådd förståelse.

Kämpandes ur denna dimridå av vanföreställning hamnar jag i en mörk dyster van ute i ingenstädes omtöcknad befinner jag mig gåendes i en sal av svagt mjukt lampsken dras emot ett rum där en efter en sakta dyka upp för att stängsla armar, ben,  ja allt för att injicera mig här och var med diverse redskap allt jag ser en vidöppen dörr som nu är låst sakta jag rulla mig ur greppet smygandes runt stapplandes på alla fyra efter dörren fattar jag tag om handtaget för att häva mig upp snokandes genom rutan se någon sitta vid sitt bord ätandes ur sin matlåda med lite te låtsandes utåt fönsterraden med stenkoll.  Inte just matlådan men sekvens av fönsterrad blev tågräls jag som åskådare en tid i spår åt fasor banades ur av mig mot lustfylldhet och glädje för att till sist upphöra undvikandes denna minnesbild rörde jag mig om så sakta framåt snett åt vänster roterandes nära inpå klosetten upptäcker den tomma mynningen vällandes sorts insekts liknande spindlar i mängder sluter jag ögonen blinkar alternativt somnar jag djupt tryggt med ryggen åt vinkel fann jag mitt högra hörn,


               Från delad avdelning 21-22  till  svängdörren 10 


 Novell baserad på en sann historia skriven av Harriet Marianne von Brömssen

Påbörjad 21 okt 2023 Renskriven och Utgiven officiellt 2023-10-22


PHOTO SESSION + blog :

FOTO TAGNING oktober 2023  del 1  2023-10-22


FOTO TAGNING del 2 2023-10-22 att gå in i både väggar och ut i garderober.

Photo session avklarad - min dagliga ordning är i sakta mak ur  på grund av photo session.
Brukar alltid kliva försiktigt vid Asterix reservplats, men jag gjorde inte detta för han har inte gjort detta sedan i våras minst eller mer - ingen aning direkt när det är så långt emellan.

En bekant doft omger mig och... toapapper i lugn och ro. Asterix var inte så farligt lös i magen heller därför flyt på studs.
Lite lös mage på grund av att jag ändrat lite på maten... nya grejer med sitt foder.
Jag fortsätter 'ändå  med hans nya mat... för extra koll om den är bra för Asterix mage och kost.
Lite från ZooPlus BRIANTOS (blötlägge dessa + 3-5 håtda bitar under köksbordet vilka han alltid tar innan vi går ut) ocg de ännu nyare  som blötläggs WOLF of wilderness)  och WILLYs. adventuros och wolf of wilderness.

FORTSÄTTER ETT TAG TILL OCH HÅLLER KOLL PÅ ASTERIX OM JAG INTE GER FÖR MYCKET MAT PÅ DETTA OXÅ.


Köksmattan in i tvättmaskinen får stå för photo sessions hjärntvätt med tanke på ämnet!
Köksmattan är på sin plats igen efter 20 min tvätt därefter en gång till för 16 min.



SPOTIFY rullar på....




FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber
LUNCH del 1&2 fruktbricka ostmacka
SÖNDAGENS MIDDAG fiskbullar i dillsås med kokta grönsaker såsom morot dillkvist rotselleri bladselleri potatis


Efter en natt av Babet:

 

Lunchen avslutas,,, med...

DAGENS LUNCH del & 2
macka och fruktbricka




Asterix drömmer om en annan dag... och inväntar att ge sig ut i stormen Babet.





EN ANNAN DAG... :



FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber HALV SKIVA
LUNCH del 1&2 pastejmacka  & fruktbricka
MIDDAG fiskbullar i dillsås med kokta grönsaker







Lunch del  1 avklarad i bild... Kaffe för att vakna till...





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥