fredag, september 07, 2012

Fredagens SlottsStek del 2:

RECEPT:
DIREKTLÄNK: Per Morbergs SlottsStek

PressGurkan skall jag ha i lite mindre äppelcidervinäger och istället lite vatten och eventuellt salt...
PressGurkan kommer jag göra mera av... och om en månad skall jag göra denna måltid igen , kanske... Såsen blev över så jag frös in den så länge.




The Goatlord diskade upp allt ;)





Akvariet ser mycket bättre ut nu...












Efteråt fick The Goatlord, jag och jyckarna en härlig promenad och just då var det uppehåll från båsten och solen sken lite... när vi kom hem igen blåste det som 17:










~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: JOHAN HELMICH ROMAN  1694-1758 SVENSKA MUSIKENS FADER



























post signature

Fredagens SlottsStek del 1:





SlottsStek skivades fint med "fiskarens-kniv".

Såsen är färdig och senare i del2  lägger jag in recept hur jag gjorde av Per Morbergs SlottStek


 Skyn från köttet silades...






Pressgurkan lade jag över i en mindre skål


Allt står på 50 grader för värmning... och de frysta ärtorna likså/Silade kokta morötter/silad lök/


Dukat och klart... kaffet är färdigt/äppelkaka med vaniljsås också/



















KaffePlatsen:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:







post signature

MuskDvd inatt och startar direkt med musik... :


Skönt när det mesta är gjort igår... Jag startar med Lindvalls Kaffe Tricolore.
 Kaffet och Sliknot får en att vakna till.

Så där runt 15-tiden sätter jag igång med potatis/sås/dukning/värma + skär upp kött/
 En Fredagspromenad skall hinnas med också trots att det blåser som 17 ute och det är runt +16 grader.

En uppdatering senare på ett upplyst akvarie blir det också... Rengöringen börjar ge resultat när den vita sanden aldrig rengjordes när denna lades i akvariet...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:




















































~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK/FILM:




post signature

FulltuppDag:

TORSDAGENS MÅLTID: /karré/potatis/sallad/


















En långpromenad uti regnet och grådasket:










Väl hemma sätter jag igång med äppelkakan och medans denna är i ugnen fixar jag till köttet.

Det skall bli PER MORBERGS "SLOTTSSTEK"


Började med att bryna köttet...
Den ändring som jag gjorde var att utesluta sockret och istället för ättika på 12 % blev det äppelcidervinäger. Därför tog jag lite mer av denna då den inte är så stark i smaken... några extra kryddpepparkorn + några extra lagerblad...


Jag valde göra gurkan i en anings större skål, så att jag kunde pressa gurkan med tallrikar över...
Detta skall stå i ca 2-3 timmar, men jag låter detta var tills imorgon och jag kommer röra om med fryst persilja över istället för krukpersilja...  Om det blir gurka över är hållbarheten ca någon vecka.

Jag kommer göra en större mängd gurka och ha i kylen som variation till sallad:)







Bräseringen av köttet:) Men nu är denna klar och står kvar under lock i kastrullen tills imorgon:



Liten vila med kopp kafe efter allt detta och sedan ca 5st byten hinkar vatten:





När allt var klart blev det vaniljsås + äppelkaka till kaffet:






Nu är jag faktiskt trötter och The Goatlord kopplar av med en musikDVD KANSAS /there's know place like home - celebrating 45 years... och denna lyssnar jag på medans jag kopplar av framför PC och bloggen... Musiken är bakom ryggen på mig.

Jag tror jag kommer sova skönt inatt:)

post signature

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥