fredag, september 07, 2012

FulltuppDag:

TORSDAGENS MÅLTID: /karré/potatis/sallad/


















En långpromenad uti regnet och grådasket:










Väl hemma sätter jag igång med äppelkakan och medans denna är i ugnen fixar jag till köttet.

Det skall bli PER MORBERGS "SLOTTSSTEK"


Började med att bryna köttet...
Den ändring som jag gjorde var att utesluta sockret och istället för ättika på 12 % blev det äppelcidervinäger. Därför tog jag lite mer av denna då den inte är så stark i smaken... några extra kryddpepparkorn + några extra lagerblad...


Jag valde göra gurkan i en anings större skål, så att jag kunde pressa gurkan med tallrikar över...
Detta skall stå i ca 2-3 timmar, men jag låter detta var tills imorgon och jag kommer röra om med fryst persilja över istället för krukpersilja...  Om det blir gurka över är hållbarheten ca någon vecka.

Jag kommer göra en större mängd gurka och ha i kylen som variation till sallad:)







Bräseringen av köttet:) Men nu är denna klar och står kvar under lock i kastrullen tills imorgon:



Liten vila med kopp kafe efter allt detta och sedan ca 5st byten hinkar vatten:





När allt var klart blev det vaniljsås + äppelkaka till kaffet:






Nu är jag faktiskt trötter och The Goatlord kopplar av med en musikDVD KANSAS /there's know place like home - celebrating 45 years... och denna lyssnar jag på medans jag kopplar av framför PC och bloggen... Musiken är bakom ryggen på mig.

Jag tror jag kommer sova skönt inatt:)

post signature

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥