söndag, september 11, 2011

Dag 5 och Söndag del 4:


Så här blev maten och dukningen blev enkel... och lite rester från maten finnes till natta/kvällskäket:
(KOLLA NAGLARNA... jag är mycket nöjd med min målning idag + färg också givetvis)
En promenad givetvis blev det idag också...

Jag börjar märka hur mörkret dyker på sååå väldigt mycket fortare... och då gäller det att passa på att ta en bild på himlen nu när denna är hyffsat vacker.

De ljus som skall lysa upp balkongen lite...

Medans jag håller på med detta så håller Gert på med akvariet... någon grejjj där och han är nöjd till slut med resultatet...

Och jag var före med kaffet här idag vid PC efter att vi kommit in... Tvättmaskinen går igång här...
Det är redan lite upphängt på en torkställning i köket +  tvättsträcket i badrummet.


Nu en vila och åter vila,
//Harriet
Dag 5 och Söndag del 3:


Gäst:  ... och på begäran nyss mejlad från Gert...  våran Kia Soul, men dock ej färg...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:
 Dag 5 och Söndag del 2:SÖNDAGENS MÅLTID:   Ugns-GratängI en ugnsform: lite olivolja (eftersom jag har denna hemma just nu)... skivad potatis något lager och på detta skuren eller skurna tomater liksom lök och någon morot, lite brysselkål, lite grönkål och spenat...

(färsen: i en bunke blandas med en creme fraiche, lite kina mushroom soya, lite mild malen paprika, lite salt och lite svartpeppar )

Den färdigblandade färsen fördelas i det såkallade mellanskiktet och över detta  skivad potatis, med pytte lite riven brännvinsost, lite salt och klickar med milda lite här och var.

Gräddas på 175 grader i ca 2 tim 15 min och har precis sänkt till 125 grader och detta är tänkt att puttra lite så att detta blir väl genomugnsstekt i ca  45 min för att sättas på ca 50 grader innan gäster.


Klädsel för Söndagen ( ... och jag är lite smått morgontrött):

Jag har målat naglarna idag för jag kände för detta:... och denna tunika är lite lätt uppvikt där bak för jag är rädd om denna då den har spets på...
(med tanke på mens) förövrigt har jag  "vanish" som finns att köpa vid tvättmedlen i de flesta "livs"...

Efter ett tips jag fått och det funkade bättre än jag trodde, faktiskt... man duttar direkt på fläcken och sedan direkt in i tvättmaskinen efteråt.Dag 5 och Söndag:
VÄDRET:  +16 med svagare vindar och ljust disigt med våt mark, tydligen har det varit något små regn som dragit förbi...

Nyvaken runt  kl 09.00... tjaaa... en vila under senkvällen gjorde att jag steg upp lite tidigare... först av alla här t.om  när det gäller hundarna.

Det första jag gör är att stiga ut på balkongen med kameran i högsta hugg för att också samtidigt kika ut och även kolla upp de "Lyckliga Lottorna".

En tystnad råder här med härligt väder... och jag skall stå för maten här... och den har jag inte inplanerat så noga... eftersom vi käkade ute igår måste jag göra något av färsen... får se vad det blir av det hela?


Gert stiger förvånat upp ca en halvtimma efter mig och utbrister något i stil med ; om jag frångått mina principer att inte stiga upp för tidigt. Men tillägger efter stund att kanske inte undra på för jag tog mig en tupplur under senkvällens gång eller kanske rent av nattens gång.


Femte dagen... och är menssäsongen över? Näee... och de slemmiga sekreten är tillbaks... läget fortsätter...


Hoppsan, vad håret såg hyffsat ut idag... med tanke på att jag är allt idag som tordes bli fel; såsom helt nyvaken, okammad och otvättad... ... men sakta har jyckarna vaknat till... och nu när jag skriver har de bytt platser och är fullständigt utslagna på dessa....
Koppen kaffe är en bra start på dagen... i vlket fall som helst... och jag tänker strax börja med käket...

Tjing,
//Harriet


Fy fan för "floskler"...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥