torsdag, november 10, 2022

VECKA 45 stubbe🪓planering:

 

TÅRTSTUBBE
Förbereder för att göra en tårta! Har nu allt hemma!
Imorgon skall jag göra en apelsin-sockerkaka med 2dl frysta blåbär i.
Jag tänker skära bort "kanten" i bägge ändarna, så att blåbären syns, dessutom skiva lite jordgubbar att ha ovanpå kakan som lite fyllning, främst för att få kakan saftigare. Kakan skall få stå över natten.

Nästa dag så vispar jag grädden. Jag funderar på att blanda hälften av grädden med lemon curd och fördela över kakan men lämna ändarna där blåbär syns och på med resten utav vispgrädden utan lemon curd.  (för bästa vispad grädde skall den vara 40% och väl kyld innan visp)
 Till sist riva lite mörk choklad 70% överst som dekoration.
Bilder och recept igen blir det på det hela också!

Det här blir min allra första tårta som jag bakar helt själv inte ens halvfabrikat har fångat mitt intresse. Bakning i sig har jag aldrig varit intresserad av även om jag bakar sockerkaka.


FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TORSDAGENS MIDDAG vegetarisk soppa med falukorv
Hemlagat från grunden - den nedfrysta falukorven åkte fram tillsammans med fryslådan med soppan,  som fick tinas över natten. I med lite vatten och rapsolja, även lite fryst blomkål som jag hackade i och lite gröna ärter, blev en god middag!
En härlig tur ute blev det idag utan regn! En stunds strimma solsken även om det var mestadels grådisigt och fuktigt, förövrigt var det en lugn skön Torsdag med mindre rörelse.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥