måndag, september 29, 2008

Måndag morgon ~ en ny vecka

Jag fixade snabbt till frukosten åt Gert, så att han kunde åka iväg nu på morgonen tillbaks till Högsbo RehabCentret. Detta är sista veckan han är där nu. Hoppas allt blir bra och går bra. Själv ska jag ta en långpromenad runt Svarttjärn idag och först senare lagom till Gerts kvällsfika tänkte jag besöka honom. För imorgon skall jag vara där hela dagen ~ först ska jag ha ett möte med en kurator sedan ett planeringsmöte med Gert, läkare, terapeuter, sjukgymnaster, och psykolog.

ALTER EGON

Ett band som från början var ett enmannaband enbart bestående av basisten Peter London, mest känt från Crashdïet. Alter Egon har varit ett sorts undergroundband i genren KÖNSROCK utan kontrakt fram tills nyligen! Men som nu plötsligt har planer på att ge ut en EP "I grevens tid" och förmodligen blev Alter Egon mera poppis än beräknat vad det skulle vara från början! Plötsligt har det blivit "genital goth" istället för just "könsrock", förmodligen var de gamla texterna en aning för djärva för att ges ut offentligt och även det gamla omslaget förmodligen, så något mer finslipat är det nu och allt som allt har Alter Egon blivit fyra medlemmar istället för bara Peter. Kul med nya udda uppdykare och speciellt om det är helsvenskt, alltså med svensk lyrik. De nya promobilderna är mera proffsiga och myspacesidan har samtidigt fått en ny layout - också den enkelt stilig. Härlig kostymering i enkel gothisk anda mixat med modernism... De nya texterna känns som enkla inslag av svarta och mörka poetiskt betonade med vardagsinslag med en känsla av fattigdom, som för tankarna till ett engelskt Charles Dickens "Oliver Twist" men ändå är det på något vis dagens Sverige, fast med glimten i ögat och ändå samtidigt gjorts med någon sorts ironi, som inte på något vis känns negativt, men som ändå är passande till den nya designen, klädseln och den nya imagen. Här kan allt hända när Peter London får råda; som inte är främmande för varken flatlöss eller homosexualitet ;) Rock - Punk - Goth - Svensklyrik 5/5 Här nedan är det gamla omslaget och de gamla låttitlarna, som ett exempel på det gamla Alter Egon med enbart Peter London!

SLIPKNOT ~ the making of all hope is gone

En mycket flummig dokumentär,men samtidigt skön om man gillar gruppen... och i samband med detta kollade in vi in deras samlade videos också... skön konst från ett extremt band som verkligen sticker ut hakan samtidigt som de är är grymt tajt tungt! Härligt att ett sådant här band kan ligga på topplistorna! 5/5

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥