söndag, januari 15, 2023

Söndagsmeny inkl väderlek:

SÖNDAGENS MIDDAG
Gott med fisk! Ugnsgräddad torsk!
Smord och bröad form... tomathalvor fördelas runt på botten och på med färsk fryst basilika. Släng på lite fryst broccoliris och blomkålsris. Salt och malen svartpeppar på torsken och lägg den överst... Sist på med citronskivor. Gräddas i ugn på 175 gr ca 1 tim och sänk gärna därefter till 125gr ca 20 -30 min.

Serverad med en kokt potatis med skal för bättre näring som fått svalna för lägre GI.
 Till detta även en rädis- och gurksallad
Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker DENNA GÅNG MED BOLDAPELSIN
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl Dinkelmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!
KVÄLLSFIKAT efter bloggat väntar blåbär och blodapelsinSockerkaka.
Milt och blåsigt med 6 plus... fuktigt med smått ruggigt blev ändå en skön promenad.
Dystert och grått!

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥