Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker DENNA GÅNG MED BOLDAPELSIN INGREDIENSER 2 ägg 0,5 dl strösocker 1tsk honung 0.5dl rapsolja 1 dl mjölk 1,5 tsk bakpulver 2,5 dl Dinkelmjöl saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin 2 dl frysta blåbär smör eller rapsolja och ströbröd till formen
GÖR SÅ HÄR Vispa poröst ägg, honung och strösocker Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret. Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten. Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna! |