lördag, januari 15, 2022

Lördag igen och Till havs:

Kommer bli både intressant och spännande att fortsätta senare ikväll med den spanska krim-serien "till havs" har nu sett lite mer än hälften av serien. Mycket intriger på lyxkryssaren.

Jag har ägnat denna förmiddag åt soppa! Här åkte köttbullarna i. För att få mera djup åt soppan så började jag med at steka mjukt... lök, ljus del av purjon, liten röd paprika bit, blekselleri, lite kål med 2-3 lagerblad som plockas ut efter ca 15 min. Därpå 2 dl vatten som halkoks och halvstek med flytande bong buljong, några grönsaker och sist 8 dl vatten med  resten av grönsakerna som kokas upp och puttrar runt 20 -30 min för att sedan ha i köttbullarna som till sist puttrar på svag värme...
Soppan är färdig!

FRUKOST: gene "original" LUNCH: pastejmacka & fruktbricka CITRONVATTEN ny påfyllning med vatten i tillbringaren - denna gång med citroner
MIDDAG LÖRDAGENS soppa med köttbullar

Här är en gammal bild... men till kvällen blir det lite grekisk yoghurt med frysta blåbär i ibland även ngn matsked havregryn i... snabbt och lätt!

Grått med svag vind och barmark blev en skön lördagstur ut...



LITE BLANDAT med dagar som varit nedan... kloklippt blev Asterix också och jag hann även borsta tänderna på honom med bara vatten inget annat.


Så här såg det ut i Tisdags... vitt!



Torsdagens tjockpannkaka

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥