fredag, oktober 14, 2022

Vegetariskt mellanmål ihop med kvällsfika:

 

Fusilli Bolognese

 Tomatpuré som steks med lagerblad och lök för att få fram smaken i tomatpuré. 
Sedan i med den hackade bladsellerin, liten bit paprika (i detta fall röd). ca 1 tsk bong touch of taste, Färsen röres om.
KRYDDORNA: salt och malen svartpeppar, paprikapulver, basilika, oregano, mejram och till sist ännu en gång BASILIKA.... för smaken basilika och tomater juh helt enkelt!
Riven morot röres i liksom de hackade tomaterna... plus 1 dl vatten och till sist ketchup!
Bolognesen vätskar sig ibland... rör om!
Kokade färsk brysselkål för 15spänn från HEMKÖP i bong touch of taste ca 1tsk max 1 msk. När det svalnat plockade jag fram brysselkålen och stekte lite lätt i rapsolja och lade till citrondroppar...
 Sedan stängde jag av spisen och strödde över med både fryst persilja och fryst riven ost. Om du inte vill tokdiska din panna efteråt, sååå lägg brysselkålen i en skål och fördela och låta persiljan få smälta ihop med osten i skålen!
Äppel-Te igen --- endast äpplen som kokas upp med Te!
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant 
 LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG fusilli fullkornspasta bolognese
Strax dags för vegetariskt kvällsmellanmål med fika! HÖSTmys!

Ljuvligt väder med skön både skön tur inkl paus...
Härlig avkoppling blev det denna FREDAG! 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥