torsdag, september 17, 2015

RÄVSKABBEN i faggorna kring Paradis Ghettot :
Strax innan läggdags i bild ser man jyckarnas sovplatser. Asterix är helt ointresserad av sängen  av en enda stunds test för ett tag sedan.
I början när Asterix kommit hit och vi hade lagt oss, så kollade jag ned mot fötterna, där var Asterix nos som studerade hur vi låg, sedan blev det Aterix sovplats som Asterix tog över efter Titti, som ändå hade slutat ligga på just denna plats ett bra tag innan Aterix kom hit hit till oss.

Till sist hoppade jag in till min plats som är i bild. Jag var sist.
RÄVSKABB

Medans jag höll på för fullt med Nellie's behandling utav en HOT SPOT våtexem. Den kallas för Hot Spot, eftersom när den väl börjar få fäste på hund så sprids denna som en löpeld utan behandling.
Ibland upptäcker man detta snabbt, då räcker det med att lufta pälsen och bara ta på t ex alsolsprit även (desivon i tidigt skede om fläcken är liten, sedan gäller det att hålla koll. Den kan försvinna redan nästa dag.
Man upptäcker detta bl a om hunden slickar sig på samma ställe hela tiden.
Den kan vara svår att upptäcka ibland, eftersom hundar grejar ofta med sin päls. Detta kan variera. Lättare att upptäcka på en hund som inte håller på med sin päls så mycket.


I vilket fall som helst jag var mot slutet av Nellie's behandling när THE GOATLORD upptäckte att det är något skumt med Asterix... RÄVSKABB.

Jag bara :- Åh, nä... Vi avvaktar ifall att det bara är potatismjölkuren som Asterix fått på sig från Nellie då han ibland legat extra hårt mot henne. Du får hålla koll för jag har Nellie.

Det var rävskabb... vitt potatismjöl liknande, torr hud vid öron & päls försvunnen... lite röd irritation ovanför "snorren" magen...

Fick utskrivet hos veterinär 4st paket då jag nyss umgåtts mycket med Pufosu, så slapp Pufosu iallafall ett besök hos veterinär, alltid ngt, även skrap-prov gjordes.

Stronghold innehållandes pipetter...

Idag var det den tredje och sista kuren. Redan för 14 dagar sedan fick jyckarna träffa andra hundar igen.
De andra visade inga som helst symptom på rävskabbsmitta, men måste ändå gå igenom denna procedur, då den kanske kan utveckla en sådan. Alltid hundar som vistas nära varandra, som måste gå igenom behandlingen oavsett.

Idag finns det mycket bättre behandlingar mot rävskabb.

Detta har vi varit med om 2 ggr tidigare för många år sedan med bara ca 0,5 - 1 års mellanrum, då var man tvingad att dammsuga hela lägenheten först - Sedan bada hundarna med specialvätska - och göra detta 3 st helger i rad.
Denna gång har vi varit nogrannare och hållt extra koll vart vi gått med hundarna sedan Asterix kommit hit. Rävskabben på Asterix kommer från vårat Paradis Ghetto denna gång.

Alla hundar mår redan bra igen... även Asterix, sombörjat få ny päls igen på örat, men det tar lite tid.Man måste klippa pipetten innan man häller på vätskan på hunden. Dessutom göra en bena på högst 5cm. Sedan dra ihop benan och hålla handen på topparna.
Vätskan drar in sig mot huden, lite som klister. Sedan skall detta sköta sig självt och man skall undvika röra hunden på knoten med vätskan, så denna får torka...


TITTI


ASTERIXBytte ut blommorna i vasen mot nya från balkongens blomsterlåda.
Alla samlades inne i hobbyrummet för en samlad vilostund efter behandling.
Musiken... innan städningen...
HEJ SÅ LÄNGE,


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥