tisdag, mars 02, 2010

KvällsBlogg:

Tjolöholms Storstugans pepparrotssoppa som kvällsmål: Jag drar ingredienserna snabbt... riven bit pepparrot pepparrotsost creme fraiche lite vatten hönsbuljong klick milda blandas försiktigt och klart: ( till helgen: Denna soppa kommer att bli förrätten till ugnsstekt čevapčiči med kokt potatis. Och en sallad till. *Jag utesluter helt paprikaröran även om den är okej och givetvis friterad eller den grillade klyftpotatis till uteslutes...*)

... åter hemma:

Förövrigt en härlig dag... både utomhus och inomhus... bara inomhusbilder idag då. Kort & gott...

Käket idag...

... levande ljus och kaffe efter maten.

... dricker koppen te. Och strax vila... förövrigt var det Gert som tog hand om hela tvätten igår... tvättmaskinen och att hänga upp tvätten... även disken emellanåt.

Vad gör de flesta äcklade eller häcklade?

... Att aldrig ha träffats... och man påpekar att det finns sjukdom... man får också veta att man skiter totalt i detta... ... jag poängterar de flesta - inte alla... ett påtvingat... och ett trevande försök till eller snarare mycket klumpig och äcklig kyss, bakom ryggen på någons man... där någon visar tydligt äckligheten och sedan ett påtvingad handkyss... men en handkyss är inget märkvärdigt, som hej-då är mera a-sexual... Men äckligt när man inte träffats eller någonting... inte har man på något vis visat något annat. Tacka 17 om man mår sedan illa... av att denne någon inte har vett att veta bättre hur man hanterar eller behandlar eller visar varför... som sagt det finns något som är copyright i det dagliga livet också... ta inte saker för givet. Och det där med mobil nu är alla nummer raderade och felsignal skall förhoppningsvis inte bli fel nummer en gång till... jag är ingen mobilmänniska direkt. Och SMS ännu mindre... men behandla inte 40 + som små oskyldiga elever det går bara inte hem. Är det straffbelägg på detta också på någon att tycka? Om man tycker att min hemsida är smått porrig, sååå får det stå för den, men då måste man vara desperat snarare än omogenhet! Och helst vill man slippa tjaffs och åter mera tjaffs... en gång men inte mera, nyfiken eller vad? ... eder Hattie från min dagbok, ... och vädret är sol och vi med denna... får se om vi hittar på något utan äckligheter... -1 grad ute...

NattBloggen: tema; GOD NATT!

... strax går vi till kojs och inatt tillsammans.

.... soppor... käk... planering.

Tjolöholms (Storstugans pepparrotssoppa) blir det nog någong snart... Den slovenska soppan med fisk i och någon annan gång blandfärs i... Och Rumänsk potatissoppa med paprikapulver i lite längre fram... det är de rätter jag har framför mig... just nu... Får väl se om jag gör civapcici någon dag, denna har jag aldrig testat men skall nog göra detta till helgen... Gert undrade vad det är för skillnad jämfört med köttbullar... Det är rena råvaror som bland/köttfärs lite vitlök och paprika pulver och salt som blandas väl... och mycket lite vitlök och paprikapulver eventuellt svartpeppar och att detta är en delikatess eller vid bjud restaurang eller vid grillning... Köttbullar är husmanskost/vardagsmat... det är enda skillnaden.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥