onsdag, april 24, 2013

Vecka 17 regn+grått+blåsigt och +8/CSI:MIAMI:

ONSDAGENS MÅLTID:  /kokta köttbullar i sås+bulgur+kokt potatis/Sallad/Radenska Slatina (från hälsobrunnen ;) inte så mycket Rogaška Slatina här.

Mums med kokta köttbullar tycker The Goatlord.

Jag hade satt väckarklockan på något, trots detta steg jag upp tidigare. Det blev sömn fast inte mycket.

Jag "petar" in samtalet med Carrie mellan; då jag är påklädd och redo- tills vi skall sticka iväg. En röst ekar i telefonlinjen att det är upptaget. Jag väntar en stund och ringer upp igen... signalerna når  då fram. Carrie svarar slutligen.
Vi diskuterar Carries husdjur och jag mina en kortare stund. Vi  rundar av med att vi hörs igen om ett tag. 
Därefter borstar jag tänderna och iväg... Varm i kläderna av mycket pälsar och jobb med selar och koppel+2tr, då spelar varken väder eller vind in, då man kommer ut och är redan varm i kläderna.

Här är jyckarna efteråt på drop-in: klo+vacc och alla 3 har sina vaccinationsintyg även Titti. Jag väljer att sitta kvar en stund och varvar ned.
Idag utan kaffe för kaffet dracks hemma. Det blev en mysig och avslappnad stund.
::::::::::::::::::::::::::
CSI:MIAMI

Detta möter oss ut i Hisngs-Backa och på väg hem blir det några kort... Jag upptäcker hur slingan gått bakom och framför bilen. Mycket skräp, fast jag plockar ej upp. The Goatlord viftar något och jag uppfattar inte riktigt. Väl mot bilen utbrister jag:- WELCOME TO THE CLUB!

The Goatlord fortsätter om däcken, vilket jag missat och tar då något extra kort på detta. Ena däcket är ett reservdäck.

En cyklist som cyklar nedför Litteraturgatan stiger av sin cykel. Cyklisten viftar och hojtar mig till sig. Cyklisten vill veta om detta har hänt nu. Jag svar cyklisten med:- Detta har hänt idag runt förmiddagen och fortsätter att jag tror inte polisen vart här. Cyklisten pekar mot tejpen och besvarar mig att polisen vart här och pekar mot bilen. Cyklisten blir fundersam... tar de inte bort bilen.

Jag förklarar lite att jag är varken FBI eller CSI och att när jag kom stod bilen här och eftersom den stod kvar blev det en liten rolig grej bara att ta lite kort. Jag förklara att jag är på besök och att jag fått veta att bilen måste kommit på förmiidagen någonting...

Det slutar med att jag är cicilt  CSI:Miami och genom bilder fått fram någonting. Genom min medarbetare och från FBI som använder sig av civilcykel. Fick  in snabbt med uppgifter nog.


 Skall jag ta med mig påsar och leta hår... ...spår ... ledtrådar och DNAfläckar... nästa gång... Det tål att tänkas på...

 :::::::::::::::::::::::::::::::
HÄRLANDA TJÄRN


På tur mans hand - Härlanda Tjärn. Just här skulle passa som ett litet stråk för de som vill gå med de sina. Då detta är en väg här ned mot parkeringen. Vill du som hundägare springa av vägen för en cyklist joggare... etc... Fast här sköttes detta givet... disciplin idag, trots ett jättegäng.
En andra gång av mötet av samma gäng... då tröttnar både jag och jyckarna.

Vem har högst värde ute? För mig; naturen inkl. jyckarna och vilda djur. Detta är vallhundar, i mitt fall. Här är våran flock att möta en okänd eller okända en andra gång är bara för mycket.

Tja, nu är det inte ofta jag går här... Jag har aldrig någon traditionell slinga utan det är periodvis... och någon gång byts detta. Lite vildare terränger är intresset här då...
Alla intager sina platser för att kopplas av... och jag vid min PC plats:
Nu in i duschen... våt som en katt på hett plåttak...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥