söndag, november 17, 2013

Fullmåne & vindstilla och lite dansande älvor:

De sålde ljung för både 5 & 10 spänn, så jag tog en.
Jag placerade denna i balkonglådan, full av  ljung, där Begonian suttit.


Skön kväll/natt - vindstilla - stark fullmåne

Hej så länge,

Skymning över... :Osminkat - på naglarna  "gold sparkles - ISADORA" - uppsatt hår

 Jag sov ända till kl 14.30, trots detta har jag hunnit med mycket. 
Det var skönt att få sova ut, då jag i hela denna vecka stigit upp "tidigt".
Jag har idag uppdaterat TEDSUNIVERSUM.COM - upptäckte att jag har ytterligare en sak där att uppdatera, vilket jag inte hinner göra just nu. Jag skall inom kort göra /sätta in en julhälsning också. Varit inne på facebook. Lagat enkel mat och nyss ätit.

Jag har räkningar att sitta med senare och skall även göra en mat-veckoplanering via MATHEM.SE & MAT.SE. Skymning över Träringen:SÖNDAGENS MÅLTID: /panerad kummel & rotmos/grönsaker/Radenska slatina/
Fullmånen har kommit fram redan.

Hej så länge,

THIN LIZZY & spritzer... SKÅL! :


LÖRDAGENS MÅLTID: /ugns-falukorv & mos/Vatten/SPRITZER blev det idag på ett vitt vin som testades... funkade bra!

Testade även Italiensk glass med kaffeglass... citronsorbet och körsbär/vanilj är favoriterna...
Medans man har lite "Jailbreak" är det Tobbe som tar över rodret här i bloggen på Musikdelen. Jag får tid över för privata angelägenheter,

Goder Natt,


~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: TOBBE'S 10-i-topp THIN LIZZY


 Dags för ännu ett favoritband, den här veckan listar jag Irländska giganterna Thin Lizzy.  
Ett band som kan stoltsera med legendariska medlemmar som Gary Moore, Brian Robertson, Vivian Campbell, Tommy Aldridge och Snowy White. 
Thin Lizzy var aktivt mellan 1969 och 1983. 
De skivdebuterade 1971, men kämpade länge för sitt erkännande. En del menar att de kämpade hela sin karriär, att bandet först fick sin status efter frontmannen Phil Lynotts tragiska bortgång 1986, en följd av ett svårt missbruk.

I Sverige har dock Thin Lizzy alltid haft en viss eller relativt stor framgång,
då stora delar av Europa och U.S.A ställde sig kalla till bandets soulhårdrock tog svenskarna emot dem med öppna armar.


1. Min absoluta favoritlåt med Thin Lizzy hämtar jag från det självbetitlade debutalbumet från 1971.
2. "Emerald" är sista låten ut på Thin Lizzy's kanske mest legendariska platta "Jailbreak". Troligen det mest balanserade och jämnaste album gruppen någonsin släppte, fylld med enbart fulländade kompositioner.
3.Titelspåret från bandets åttonde LP, en lite märklig skiva och parentes i bandets historia. Thin Lizzy kantades hela karriären av ständiga medlemsbyten och allmänt kaos. Phil Lynotts svåra missbruksproblem pekas ofta ut som den stora boven i dramat.
1977 var bandet tillfälligt en trio, vilket innebar att Scott Gorham spelade stämmor över sig själv i studion. Tvillinggitarrer blev något av ett signum för Thin Lizzy's otroligt stilbildande. På 80-talet hade ju var och vartannat hårdrocksband två gitarrister som spelade i stämmor.
4. Med den banala titeln Sha-la-la skapade Phil Lynott historia. Låten är ofta en urprototyp till modern heavymetal. Högt tempo, pumpande rytmsektion och ylande gitarrer i stämmor.
5. Från 1975 års "Fighting" album hämtar jag "Freedom Song", en finstämd historia. Låten balanserar mellan soul och hårdrock är nästan att klassa som ballad. Men bara nästan. Just det här unika soundet och modet att aldrig stirra sig blind på en genre var alltid Thin Lizzys styrka, ett högst mångsidigt rockband. Att kalla Phil Lynotts livsverk för Heavy Metal känns orättvist, för det var så mycket mer än så.
6.Vi hoppar fram ett år till 1976. Efter att en bitter Phil Lynott släppt tanken om att lägga ner bandet gör bandet sin mest legendariska LP.
Jag bjuder på titelspåret, förmodligen den första låt jag hörde med dem? Troligtvis var det endera "Jailbreak" eller "Boys are back in town" båda från albumet "Jailbreak" som var min första bekantskap med Thin Lizzy?
Titelspåret är en riktig käftsmäll med ett gung som är svårt att värja sig emot.
7. "Do anything you want to" inleder 1979 års "Black Rose" album. Ytterligare ett ypperligt exempel på det legendariska stilbildande sound som bandet skapade. "Black Rose" är annars ett högst mångsidigt album med allt från reaggie i hårdrockskostym till smäktande ballader.
"Do anything you want to" är förmodligen den mest typiska Thin Lizzy låten på det här albumet.
8.Vi backar tillbaka till 1976 och "Johnny the Fox", det andra albumsläppet bandet gjorde det året.
"Boogie woogie dance" avslutar albumet, precis som med "Emerald" på "Jailbreak" albumet från samma år sparade bandet bästa låten till sist.
Högst troligt att de själva inte håller med om att  dessa låtar är bäst, inget band lägger sina egna favoriter sist, men i min bok är det ett faktum.
9. "Cold Sweat" från bandets svanesång "Thunder and Lightning".
1983 upplöste Phil Lynott sitt livsverk, för att lägga krut på sitt mera soulorienterade soloprojekt han inledde 1979. "Thunder and Lightning" är bandets absolut hårdaste album, troligtvis hade Phil Lynott tagit intryck av andra brittiska Heavy Metal band, som var på uppåtgående i början av 80-talet.
10. Det blir en till låt från min och många Thin Lizzy fans favoritalbum "Jailbreak". "Running Back" är mil ifrån det Thin Lizzy spelade in på "Thunder and Lightning". Här är det innovativt och vackert, klaviatur och blås.

Det är synd och skam att Phil Lynott aldrig fick uppleva legendstatusen. 
Dilemmat är att om de fortsatt göra som många samtida band...  sabbat myten med en massa tvivelaktiga skivsläpp. 
Det är få människor som tycker att en ny Deep Purple är roligt eller springer benen av sig för att köpa 80-tals Uriah Heep...


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥