I olika etapper lagades soppan till... Det var grönsaker såsom lök, selleri, röd paprika, purjolök, potatis, tomat, kål och morötter.... frysta grönsaker såsom broccoli, grön kål och spenat... även soppspagetti mlinotest & quinoa med fullkornsris. Kryddor: salt och peppar, lagerblad, spiskummin, koriander, paprikapulver, gurkmeja och mejram, pytte med bongs touch of taste. Det blev en matlåda in i frysen...
På sätt och vis startade jag dagen med att laga till en vegetarisk soppa... ... och på sätt och vis avslutades dagen med att slänga ihop ugnsäpplen... Det blir en fika med ugnsäpplen imorgon...
ugnsform smörjs med rapsolja och ströbröd... skala och skiva äpplen... och ett lager på detta med ca en matsked strösocker som fördelas över, kanel, tunt på med ströbröd... på med skalade skivade äpplen igen... överst på detta - kanel ströbröd igen och istället för socker ringla över lite ljus sirap... och ca o,5 dl rapsolja som blandas med kanel och ca 4 msk havregryn duttas lite här och var. sist hälls över 1 dl vatten...
LÖRDAGENS MIDDAG hemlagad vegetarisk soppa toppad med vit fisk...