fredag, december 31, 2010

NYÅRSAFTON 2010:Allt är dukat och klart och jag är redo och klädd med nylackade naglar, men osminkad.En väldigt vacker nyårsafton och vädret likaså med grader runt +1:


NyårsBukett:

DillKött och kokt potatis med en sallad till och lite lätt vin:)

RECEPT:

//Jag gjorde Dillköttet i en stor gryta för att slippa laga mat imorgon.
Förövrigt gick jag lite på Per Morbergs recept och gjorde min egna variant också på detta.

I en gryta steks/fräs/kokas lök, purjolök i rapsolja+milda och sedan i detta grytbitar.
Detta rörs lite lätt om... sedan hade jag i riven vitkål, skuren morot och en köttbuljong... till sist vatten och lät detta kokas upp och sedan fick detta vara på svag värme i minst någon timma.
Till sist häller jag grädde i en mindre skål och även lite av spadet från grytan och i detta blandade jag i dinkelmjölen så att detta fick en fin konsistens och sedan häller man detta över i grytan och även dillen.
ca 10 lagerblad, ca 15 vitpeppar korn, äppelcidervinäger. lite socker och lite salt. Allt rörs om och står en stund på svag värme.//
Desserten; Ris à la Malta med lite jordgubbssylt och kaffe:
På väggen till vänster hade vi satt upp vår nya kalender åren runt i metall. Och ovanför en metallklocka som vi bytte mot en i sovrummet och köksklockan i trä åkte istället in i sovrummet:En härlig promenad ute vid Härlanda Tjärn blev det efteråt med hundarna:

Och under kvällenslopp lite lätt vin chips/ostbågar:


Fyrverkerierna har redan börjat komma igång  och ökar desto mera fram mot tolvslaget:


Nu har det fina vackra vädret svängt om till  blåsigt regn... hrm*...  fryser detta på kan det utveckla sig till en räjäl ishalka på det nya året 2011...


~~~
NYÅRSMUSIK:

Ricky van der Linden & TRACE (1976)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥