fredag, september 22, 2023

Inget att hymla om... * :

 

Regn med uppehåll idag och regn under turen ute gjorde att jag fick byta om direkt när jag klev in innanför dörren. Det enda som var jobbigt - våta plagg fast det blev inne-mys med torra plagg.
inget att hymla om* Lite eftermiddags jobb med plantor på balkongen.
BILD 1 buljong (Startade med att laga kyckling-buljong i en kastrull. Kokade upp med enbart kyckling. Hällde sedan ut vattnet och torkade bort slammet... Sedan på med nytt vatten och i med persilja med stjälk som gör hela smaken.... lagerblad....
Bild 2 soppan i traktörkastrullen/första steg är gjord och ett nytt påbörjad...
I soppan... rapsolja,  STEK liten lök , ljusa delen purjo, bladselleri, lite utav kålen,  därefter blötas upp med lite tomater... i med salt och grönsaksbuljong. Hade i fryst spenat och sista broccolin. Spagettipast och några korn basmatiris ca 1tsk och Quinoa tricolor. Därefter rotselleri, morot, gröna bladen purjo, persiljerot och gjorde slut på spetskålen från förra veckan som jag sparat för detta ändamål.... i med min hemlagade kycklingbuljong... och fyllde på med lite vatten.
Det blev jättegott, Imorgon blir det vegetarisk soppa med ostmacka. resten frös jag in.
Inget att hymla om... vackert med en höstbalkonglåda!
inget att hymla om - CALLUNA LJUNG*
Det var en hel del mynta i balkonglådan som jag lät vara kvar. Det blev en fin doftig myntabukett av de kvistar jag valde ta bort så att lite av ljungen kommer fram så att den blev mera synlig!
inget att hymla om* höst bukett*
GÅRKVÄLLENS tonfisk blandat potatissalladmacka
FRUKOST gene tunnbröd POLARBRÖD fiber  HALV SKIVA
LUNCH del 1&2  pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG soppa med kyckling




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥